Luan Jashari Frantzen: - Jeg håper på en krig stående

Luan.jpg

Det skjer mye i norsk MMA for tiden og en norsk proff som har fløyet litt under radaren på grunn av det er Luan Jashari Frantzen. Han debuterer som proff lørdag 19. mai live på Viaplay på showet Superior Challenge, Nordens største stevne.

Kan du introdusere deg litt for det norske MMA-publikummet?
 
- Jeg er en ekte norsk-albansk østkantgutt som holder til på Oslo Fight Center. Trener også på Frontline Academy og Sagene bryteklubb når det lar seg gjøre.     
 
Motstanderen din har en del hype med seg inn mot kampen deres. Hva kan du fortelle oss om han?
 
- Jeg møter en tøff motstander som nettop vant VM i amatør-MMA. Han er også tidligere EM-mester og svensk mester, "so the hype is real". Det virker som at han har en veldig klassisk MMA-stil, han slår seg inn for og kjøre nedtagning, eller fanger spark for og så "sweepe" beinet. Han har  god toppkontroll, men pleier ikke sette noen submissions av hva jeg har sett. "Lay and pray" som vi sier på godt Tysk.
 
Hvordan ser du for deg at kampen vil utspille seg?
 
- Jeg håper jo på at det blir ren krig stående. Men dette er MMA og motstanderen min er veldig rutinert så tviler på at han blir stående og veksle slag med meg. Nå skal det å sies at jeg har ett veldig undervurdert topp-game selv. Så vi får se hva kvelden bringer. Det blir full action fra start til slutt hvertfall, det skal jeg love dere!
 
Hvem er dine personlige forbilder både innad og utenfor sporten?
 
- Den listen kunne du nesten delt i forskjellige kategorier. Har alt fra hærførere, MMA-fightere, politikere, musikere, boksere og familie på den. Men skulle jeg valgt to personer måtte det vært moren min og bestefaren min.
 
Nå vokser sporten MMA stadig mer her i Norge. Er det noen du trener med eller kjenner til som du mener fansen her hjemme bør holde øye med?
 
- Nå trener jo jeg med veldig mange en burde holde ett øye med. Men skulle jeg valgt en nå i dette øyeblikk så er Kenneth Evensen (les MMA Norway sitt intervju med Evensen her) den første jeg tenker på. Han slammer folk i bakken mens de er bevisstløse og sånt i kamp, haha! Følg med på lørdag så skal du garantert se en KO fra han. Tror han går hele veien hvis han vill. Ekte viking-dude han der!  
 
Hva er dine personlige mål for MMA? Hvor langt har du lyst til å ta karrieren din?

- Jeg synes det er litt klisjé og si at man vil til UFC. Men er vel til syvende og sist dit alle egentlig vil. Men akkurat nå så har jeg bare lyst til å vinne proffdebuten min. Og spise verdensmesteren, som en sulten underdog fra Oslo!
 
Er det noen du vil takke eller nevne helt til slutt?
 
- Ja jeg vil takke alle som har hjulpet meg med å forberede meg til kamp. Takk til klubben min Oslo Fight Center og alle gutta på teamet og trenerne som alltid hjelper meg. Takk til Frontline Academy min brodergym og Pro teamet der som alltid har tatt meg veldig godt i mot. Takk til Sagene bryteklubb hvor jeg bryter i helgene. Og takk til sponsoren min combatcorner.no som er Norges beste leverandør på kampsportklær og utstyr. Så en ekstra stor takk til coach Simeon Thoresen som har brukt veldig mye tid med meg denne campen. Og Alexander Hallafors på Magnat som har tatt seg av vektkuttet mitt som har vært ganske stort. Så til slutt. Ramadan Kaarim til alle som feirer det denne måneden, og spesielt til de som lider i Jemen, Syria og Palestina.

Og sist men ikke minst - håper alle hadde en riktig god 17 mai med pølse og is. Jeg skal spise bark og gress for og være på vekt den 18. Gratulerer med dagen Norge!