Inge Paulsen: - Dette blir en «sluggerfest»

ingepaulsen.png

Inge Paulsen fra Spartacus MMA møter ved Battle Arena Eskild Magnusson, og vi har snakket med han før kampen.

Du er jo kjent i de indre kretser i Norsk MMA men for den jevne nordmann er du vel ennå dessverre et ukjent talent. Fortell oss om din sportsbakgrunn?

- I tenårene var det fotball og håndball som var tingen, det var ikke før jeg ble seksten år at kampsport interessen meldte seg, den gangen falt valget på boksing; skulle så inderlig ønske at det var mma jeg hadde oppdaget den gangen. Den beste MMA-utøveren har vi enda ikke sett; de kommer først når vi får en generasjon som «dyrker» sporten helt fra liten alder. 

- Boksing er en veldig teknisk basert sport og ble litt for avansert for min del, så interessen for å utvide horisonten innenfor kampsport var absolutt vekket til live og derfra ble det litt prøving på alle fronter; slik som Thaiboksing, grappling før jeg oppdaget MMA; følelsen var nesten litt som å bli forelsket på nytt, så fra 2010 har det kun vært MMA. 

Nå vil du bli eksponert på live stream i en norsk tittelkamp, den første norske tittelkampen i amatør i 93 kilo noensinne. Hva tenker du om det?

- Min tanke er at dette er utelukkende positivt for absolutt alle som driver med MMA, for meg personlig så betyr det selvsagt mye å kunne være med på det som er historiens første norske tittelkamp, samt at dette kan åpne noen dører for våre yngre lovende utøver. 

- Nå er det kanskje ikke denne kampen mellom meg og Eskild motstanderen av MMA burde se på for å vurdere om MMA skulle blitt legalisert, for dette blir en «sluggerfest» hvor stilkarakteren blir lav, men på den andre side sikkert veldig gøy for den nøytrale tilskuer.

Motstanderen din Eskild Magnussen fra Frontline Academy har litt hype med seg, men du har vel noen tanker om det tenker jeg?

- Eskild ser jo ut som han er hentet rett ut av romertiden klar til å innta Colosseum for å krige, men jeg har møtt store og sterke folk før som har ligget på mellom 100 til 120 kilo, alt fra bokser, Thai, Judo og grapplere, så jeg tenker at hendene mine skal «snakke» for meg 7. juli! Jeg skal i hvertfall by opp til dans, så får vi se hvem som treffer best - kampen går aldri tiden ut, det kan jeg love alle. Om det blir meg eller Eskild som kikker i lyskasteren gjenstår å se, men hadde vært gøy om vi på Spartacus kunne tatt en 2-0 seier over Frontline. (1-0 William Werenskjold). 

Spartacus MMA produserer jo stadig mer talent. Fortell leserne våre om din klubb og hva du mener gjør at den skiller seg så positivt ut i det norske miljøet?

- Nå vet ikke jeg hva andre klubber gjør, med det sagt så finnes det veldig mange god klubber i Norge som vi har godt samarbeid med. Men for oss på Spartacus så lever vi etter noen veldig enkle verdier som skal følges, og vi tror at det har vært mye av nøkkelen til at så mange velger å trene MMA hos oss i ei bygd som har snaut 14000 innbyggere. Respektere alle uansett bakgrunn, Spartacus MMA er en familie hvor det sosiale og vennskap settes høyt, alle som trør inn over «dørstokken» på lokalene våre må legge egoet igjen på utsiden, men viktigst av alt så tror jeg det er at alle som trener på uansett klubb tar imot nye medlemmer på en god måte, og lar dem føle seg velkommen; nesten fungere som en slags «fadder». Som trener og fighter ser vi ofte at mange sparrer for hardt når de er nye, her er det nok mange potensielle medlemmer som faller fra fordi enten trener ikke ser alt, eller at utøveren selv ikke tørr å si ifra.

Har du noen forbilder innenfor eller utenfor sporten som inspirerer deg?

- Jeg har ingen spesielle forbilder, men det å ha vært på landslaget og deltatt i EM med Jon Olav Einemo som coach er noe jeg husker godt. Fightere som inspirerer meg er personer som Justin Gaethje og Mark Hunt, fantastiske fightere.

Etter amatørkarrieren, hva er din plan for det profesjonelle fighterlivet?

- Amatør eller proff betyr ikke noe for min del, jeg ønsker bare møte de beste innenfor MMA; når som helst, og hvor som helst. Det er adrenalinet/kicket ved å trø inn buret som driver meg og høre publikum sette pris på en god kamp, det er hva alt handler om for meg.
 

ingepaulsen2.png


Har du noen tips og råd for unge utøvere som får sin start i sporten i disse dager?

- Nyt muligheten til å kunne drive med den sporten du gjør. Ikke alle er like funksjonsfriske til å kunne gjøre dette, ikke vær nervøs for om du skal tape eller vinne, du er en vinner ved bare å tørre å stille opp i buret. Jeg er også overbevist om at kampsport generelt er bra for alle unge, da det er mye undersøkelse som viser dette, men det er selvsagt ikke noe vi får sett i norsk media. I noen av landene i Asia er kampsport på timeplan i skoletiden, tenk hvor perfekt dette hadde vært i disse digitale tider.

Noen du vil takke eller gi en oppmerksomhet til helt på slutten av intervjuet?

- Har nok veldig mange å takke, men alle supporteren, venner som reiser med oss land og strand rundt når vi går kamper. Familie som har forståelse for at en legger ned mellom 7-800 treningstimer i året. Frank Dale som organiserer turer kamper for oss, alle treningspartnerne mine som hjelper meg å bli bedre hver dag. Så tror jeg heller ikke det norske MMA miljøet hadde vårt like stort hvis en ikke hadde slike ildsjeler som Henning Svendsen som har gjort utrolig mye for det norske MMA-miljøet.