Det norske MMA-landslaget: Christian Stava

Christian Stava er klar for å representere Norge.

MMA Norway presenterer det norske MMA-landslaget 2015/16

Christian Stava (- 77,1 kg, Karmøy MMA)

- Jeg har trent kampsport av og på siden jeg var 13-14 år. Jeg ble norgesmester i kickboksing da jeg var seksten år, og har også blant annet blitt nordisk mester og vunnet danish open i kickboksing. Jeg har også trent BJJ i fire år og er per i dag blåbelte i dette.

I MMA har jeg ikke trent så veldig regelmessig før cirka to år siden, og jeg har gått fire kamper hvorav det har blitt tre seire og ett tap. Karmøy MMA er en flott klubb med et veldig åpent og behagelig miljø. Vi tar vare på hverandre både på trening og utenfor, og her er det ingen "badasses". Vi er en liten familie som er veldig sosiale og liker å tulle, smile og le på trening.

Vi fokuserer mest på bakkekamp i vår klubb, siden vi mener det er det viktigste for MMA. Men, vi har også egne timer for kickboksing, boksing og ren MMA. Vi trener på OXY Gym Karmøy hvor det er kombinert styrke og kampsportsenter med flott utsikt over havet og kysten.

Landslagsuttaket var veldig hyggelig og åpent. Folk som driver med kampsport pleier å være nokså avslappet og greie og ha med å gjøre, og det gjorde det ganske lett å komme i stemning. Treningen var systematisk satt opp så vi fikk testet oss i det meste, og det var veldig gøy å få trent med folk som har helt forskjellig bakgrunn. For min egen del så var jeg nokså overtrent så jeg var ikke helt fornøyd med egen innsats. Men, den positive atmosfæren dro meg gjennom det.

Det blir veldig stort å representere Norge, og jeg kjenner nasjonalisten i meg vokse. Det betyr mye for meg og jeg håper at jeg kan lage en god figur for norsk MMA og Norge. Jeg tror personlig at nordmenn er noen tøffe atleter som kan bli god i hva som helst. Jeg håper at vi på landslaget kan vise at nordmenn kan gjøre hva som helst om vi bare setter oss harde mål.

Jeg skal gå for Norge i EM nå 19-22. november i Birmingham, og det blir tøff konkurranse med rundt 30 stk i min vektklasse. Jeg får bare gjøre så godt jeg kan, så tar vi det derfra. Jeg vet ikke hvem jeg møter, men jeg er klar for hvem som helst!

Mitt mål er å bli så god som jeg kan. Jeg er i full jobb (offshore) og har barn og familie. Så lenge det lar seg gjøre så satser jeg, og det blir nok profesjonell MMA etter landslaget. Jeg gjør dette fordi jeg elsker det. Strebe for perfeksjon og å gå utenfor komfortsonen er noe jeg mener styrker deg som person. Jeg føler et drag mot å ha noe som hele veien pusher meg, og som også setter krav til prestasjon.

Jeg vil beskrive meg selv som en eksplosiv fighter som alltid går ut for å avslutte kampen. Jeg har vært ganske "vill" i kampene mine, men går mer og mer over til å bli mer teknisk smart og veldig allround. Uansett om jeg vinner eller taper så er jeg en fighter som kommer ut og gjør spennende kamper.

EM finner sted i Birmingham, og starter 19. november.