Det norske MMA-landslaget: Ole Johnny Eriksen

Ole Johnny Eriksen er klar for å representere Norge.

MMA Norway presenterer det norske MMA-landslaget 2015/16

Ole Johnny Eriksen ( - 65,8 kg, Oslo Fight Center )

- Jeg startet med kampsport i 2011 og har vært av og på siden på grunn av skader og jobb. Det har vært en hard reise med mange oppturer og nedturer, men når jeg ser tilbake så angrer jeg ikke et sekund! Jeg har ikke gått så mange kamper enda fordi det blir raskt dyrt å reise ut av landet, spesielt for en som droppet alt for å drive med toppidrett.

Jeg har gått to merkekamper, og noen kamper i - 70 kg i utlandet hvor min record er 4-1. Jeg tapte min siste kamp som var en main event på en ukes varsel. Jeg trener ved OFC som er et lite gym som tilbyr MMA, grappling og krav maga. OFC er for alle som ønsker å trene for moro skyld, lære selvforsvar eller konkurrere. 

Vår hovedtrener ved OFC er Thomas Hytten, som ikke trenger nærmere introduksjon ettersom han er godt kjent i MMA-miljøet. Thomas Hytten bringer også med seg dyktige hjelpetrenere i grappling, muay thai og MMA. Det er et godt treningsmiljø der og ingen ego. Har du kamp så blir treningene fokusert på deg og alle de talentfulle utøverne er hjelpsomme.

Landslagsuttaket var satt opp veldig bra og jeg følte at det var slik for å finne ut hva hver utøver er god og svak på i MMA-gamet. Hva annet kan man forvente av et bra crew? Det hele føles ekstra bra nå ettersom mange sa at jeg ikke hadde en sjanse nå lenger, med tanke på at jeg har hatt pause siden mai 2014. De vil skjønne det når jeg stepper inn i UFC-oktagonet!

Jon Olav Einemo leder teamet og han er også en av mine første trenere i MMA, som tok meg med til sitt team og trente meg før min første kamp. Jeg føler en ekstra trygghet da. Mange kommer til å le av meg nå, men etter min første kamp ropte Jon Olav Einemo "første same i UFC", og jeg har ofret altfor mye til ikke å gjøre det.

Jeg vil si at jeg er en allsidig fighter med "farmboy" styrke. Jeg har løftet, brytet og bært reinsdyr siden jeg var liten, og drevet med  skogsarbeid i 8-9 år. Drømmen er å trene aktivt et sted hvor man slipper å tenke på jobb og alle problemer i livet. Hundre prosent fokus! Jeg ønsker å gå kamper som profesjonell og føler at det er på tide nå. Jeg skal bare hente litt mer erfaring i EM først.

Min første landskamp er 19. november i Birmingham, og det spiller ingen rolle hvem det er mot. OJ er sulten nå!