- Jeg synes det er på tide at det legaliseres.

Foto: frontline/sverre

Hans Kristian Okstad Løkvoll er klar for kamp på direktesport.no kommende lørdag.

Du skal gå tittelkamp i amatørdebuten på kommende lørdag! Hva kan du fortelle oss om utøveren Hans Kristian Okstad Løkvoll?

Jeg vil si jeg er en hardtarbeidende og dedikert utøver som har klare mål for hva jeg ønsker å oppnå i idretten. Jeg har trent hardt å mye over en lengre periode nå å ventet lenge på å endelig få debutert i utlandet. Det har blitt en del kansellerte kamper nå, men endelig skjer det. Jeg gleder meg til å endelig få vist meg frem.

Hva tror du din treningsbakgrunn fra brytinga har betydd for deg i satsinga di oppimot MMA?

Min bakgrunn innen bryting har helt klart vært en stor fordel for meg i MMA-satsingen min. Jeg trente bryting i Narvik under noen fantastisk trenere der, Alik Sjamojev og Hassan Heidari. Deres kunnskap å erfaring i bryting har gitt meg en solid base i MMA, både når det gjelder teknikk, styrke og utholdenhet. Bryting har også lært meg mye om meg selv, blant annet at jeg er mentalt tøff å ikke gir opp. Så jeg er veldig takknemlig for at bryting er den kampsport bakgrunnen jeg har.

Du er vel en av to norske utøvere med samisk bakgrunn, så vidt meg er bekjent, ved siden av Ole Johnny Eriksen. Hva betyr det for deg å representere din kulturbakgrunn i en av verdens råeste sporter?

Å være en av få norske utøvere med samisk bakgrunn betyr mye for meg. Det gir meg en følelse av stolthet og tilhørighet til den samiske kulturen, noe jeg fortsatt jobber aktivt med å ta tilbake samtidig som det gir meg en mulighet til å representere og inspirere andre som kommer fra lignende bakgrunner i en sport som MMA.

Hva vil du si til andre samiske idrettstalent der ute som vurderer å satse på MMA?

Til andre dedikerte utøvere med samisk bakgrunn der ute som vurderer å satse på MMA vil jeg si: følg drømmene deres og vær stolte av deres bakgrunn. MMA er en krevende sport, men med hardt arbeid og dedikasjon er alt mulig.

Vi har jo endelig fått flere muligheter til å gå semikontaktkamper innenlands og du har selv fått muligheten til det. Hva har det betydd for din utvikling som utøver og hva synes du om at Norge i 2024 ennå ikke har på plass tillatelse for å kjøre amatørkamper?

Å få muligheten til å delta i semikontaktkamper innenlands har vært avgjørende for min utvikling som utøver. Det har gitt meg god konkurranseerfaring og muligheten til å finpusse ferdighetene mine i en trygg setting. Når det gjelder mangelen på tillatelse for amatørkamper i Norge i 2024, synes jeg det er på tide at det legaliseres her til lands. Det er viktig for sportens vekst og utvikling at utøvere får muligheten til å konkurrere og vise frem sine ferdigheter å bygge opp erfaring uten å måtte reise utenlands. Per nå er det veldig tids å økonomisk krevende å måtte reise ut av landet for å bygge opp den nødvendige erfaringen.

Du har jo fått den gyldne muligheten til å få trene under og med to av Norges UFC-veteraner i Jack Hermansson og Simeon Thoresen. Hva har dette betydd for deg som både fan og utøver av sporten?

Det å få trene med og under Norges UFC-veteraner som Jack Hermansson og Simeon Thoresen har vært utrolig motiverende og lærerikt for meg. Å ha muligheten til å lære av noen av de beste i verden har helt klart bidratt til min egen utvikling som både fan og utøver av sporten. Har lært å utviklet meg mye på kort tid av å få trene med de jeg har fulgt med på å sett opp til i mange år!

Hva er dine mål for dette og kommende år med MMA-satsingen din?

Mine mål for dette og kommende år med MMA-satsingen min er å fortsette å utvikle meg som utøver og konkurrere på høyeste nivå. Jeg ønsker å utfordre meg selv mot stadig tøffere motstandere og jobbe mot å nå toppen av sporten.

Noen eller noe du vil nevne helt til slutt?

Til slutt vil jeg bare takke mine treningspartnere, trenere og alle som har støttet meg på veien. Uten deres støtte ville jeg ikke vært der jeg er i dag.