- Jeg sikter meg inn på UFC

Arlind Berisha har et klart mål for MMA-karrieren - UFC.

Du har ny kamp på gang på Allstars som vises på direktesport.no! Presenter deg selv for det norske MMA-publikummet!

Jeg skal gå min andre pro kamp 27. april i Stockholm, jeg har over 10 kamper amatør/semi-pro. Så selvom det er min andre pro-kamp, så har jeg mye erfaring i buret.

Fortell oss om stevnet du skal gå på og om motstanderen din?

Jeg skal gå på AFN en svensk organisasjon. Jeg skal møte en fra Tunis. Han er 3-0 i record, men det har ikke noe å si for meg.

Du trener under Chris Dat Ngo, en av norsk MMA’s mer profilerte trenere i Sarpsborg. Fortell oss om han og hans treningsfilosofi?

Jeg har trent hos Sarpsborg Chi under Chris Dat Ngo siden jeg startet karrierenmin, og jeg trener forsatt der, men jeg reiser mye utenlands også for å få bedre sparringspartnere.

Du har jo vært treningspartneren til Thomas Robertsen i mange år, en utøver med lang internasjonal erfaring. Hva har det betydd for deg å ha han som mentor og forbilde?

Thomas Robertsen har hjulpet meg masse vi har trent hardt sammen i flere år, jeg har sett opp til han, han har hatt gått over 10 pro kamper. Han har hatt mye erfaring å dele med meg.

Norge har jo en god historikk på å fostre opp kvalitetsutøvere i de tyngre vektklassene så som Einemo, Hamlet, Bergh, Løvstad, Evensen, Narmo m.fl. og nå deg. Hva tror du er årsaken til dette?

Jeg vet ikke, det er mange norske fightere på vei opp nå, ikke bare i lett tungvekt, men jeg sikter meg inn på UFC.

Hva er dine planer for de to neste årene?

Jeg vil slåss mye for å få bra record og erfaring. Målet er å være 5/6-0 til slutten av neste år, og banke på døren til UFC.

Erfaringsmessig er det vanskelig å få match i de tyngre vektklassene da det er få utøvere totalt sett og veldig få ønsker å møte en kvalitetsmotstander som deg. Har dette påvirket din satsing og hvordan ha du eventuelt håndtert frustrasjonen?

Jeg har hatt det problemet siden min amatørkarriere, men det er en del av sporten. Folk blir skadet, syke eller så blir de redde, jeg vet ikke. Jeg må bare trene og være tålmodig. 

Noe du har på hjertet helt til slutt?

Etter min fight 27. april skal det bli 2-0.