- Beltet skal hjem til Norge !

Camilla Bergström går kamp lørdag.

Du har kamp kommende lørdag på direktesport.no! Fortell oss om motstanderen din og hva du forventer i buret?

Hon är från Skottland, tuff tjej, 5-0. Vunnit på både avslut och decision. En all around fighter. Jag förväntar mej att hon kommer för att fight och tror nog detta blir min tuffaste kamp hittills. Hon har det sista året matcha tätt och har bälte i 3 olika organisationer tror jag. Jag tror att det kommer blir en riktig fight, men bältet ska hem till Norge! Alla mina tidigare kamper har gått till desicion, nu vill jag ha ett avslut.

Hva er din treningsbakgrunn og hvordan har du kanalisert den inn i din mma-satsing?

Jag startade med kampsport som vuxen och då Muay thai, så min bakgrund är väl de men de senaste åren har jag jobbat mycket med och utvecklat min bryting och grappling. Idag skulle jag säga jag är mer mma-fighter än en ex Muay thai fighter. Tidigare höll jag på med ridsport, både haft egen häst och konkurrert.

Del med oss hvordan oppkjøringen din har vært?

Väldigt bra! Spenderat mestadels av mitt camp i Thailand, på Bangtao Muay Thai & MMA. Där har jag haft bra träningspartners och sprarringspartners. Jag har utvecklats mycket eftersom jag dagligen tränat med tjejer i min egen vikt. KingCasey har varit en av flera träningspartners. Jag ser fram till att visa att jag utvecklats och jobbat hårt på lördag

Vi er jo inne i en gullæra for kvinnelig MMA fra det norske miljøet med Ivana Siric i UFC og Cecilie Bolander hakk i hæl. Hva betyr d for deg som utøver og hva tror du d betyr for andre kvinnelige utøvere i Norge?

Ska jag vara ärlig tycker jag att det är förbannat trist att som norsk UFC-fighter inte fått mer uppmärksamhet eller annerkänelse än det Ivana har fått. Trots de få medel som finns har hon klarat det, all cred till henne! Självklart betyder det väldigt mycket, så viktigt i alla sporter att det finns förebilder. Och som kvinna själv tycker jag ju det är extra kul! Det visar att det är möjligt och trots för att MMA inte är lovligt i Norge.

Norge og Norden er jo fullt av kvinnelige idrettstalenter. Hva er ditt beste tips til dem om de vil prøve MMA?

Bara testa! Miljön är inte så "farlig" som man kanske skulle tro. Självklart är det en mansdominerad miljö, no offence till killarna, men vi behöver fler tjejer. "Vågar" du inte testa själv, ta med en vän. Att lära sig kampsport hjälper mycket med sin självbild och självförtroende och kampsport är en väldigt trygg miljö. Man växer både fysiskt och mentalt där.

Hvordan er MMA-utøveren Camilla på fritiden?

Jag jobbar med träning, så det går mycket i träning. Jag älskar mat. Älskar att prata om mat, äta mat, lära mej om mat och laga mat. Som person - enkel! Jag finner glädje i små saker, älskar solen, värmen, havet och kaffe. Jag besöker min familj i Sverige så ofta jag kan, då är jag 100% tante. Jag har det bra när jag är med mina, vänner och familj betyder såklart väldigt mycket.

Hvilken fighter i MMA-sporten inspirerer deg mest?

Amanda Nunes pga hennes prestationer, jag har enorm respekt för henne, hon är GOAT av en grund. Sen skulle jag väl säga att jag hade blivit lite starstruck om jag mötte Valentina, hon har ju också mött lioness två gånger. Och trots att det egentligen skiljer 2 viktklasser mellan dem har hon gett henne en fight. Men också varför jag gillar Valentina är för att hon har stor integritet och är en bra förebild. Sen har jag alltid varit fan av Dustin Poirier, men det är nog också lite pga hans utseende 😂

Har du noe du vil legge til helt til slutt?

Ja. Nu är det dags! Vi måste få MMA lovligt i Norge så vi som utövare kan konkurrera på hemmaplan. Det är en förutsättning för att få sponsorer och kunna satsa 100% på sporten. Vi har så många med talang i ett så litet land, men med så lite stöttning så har vi inte samma möjligheter.