- Norge er et vanskelig land å drive med MMA i.

Daniel Pedersen går kamp lørdag.

Nå blir det EM-tittelmatch i amatør på deg på lørdag på Battle Arena. Hvordan har du forberedt deg på den matchen?

Som tidligere har jeg hatt en bra oppkjøring til denne kampen, både fysisk og mentalt. Jeg har trent godt og formen er bra. Mentalt sett er det alltid litt nerver før en kamp, men jeg prøver å tenke på det mer som en vanlig kamp for å holde nerver i sjakk. Jeg føler meg klar!

Du er jo en Battle Arena-veteran nå med mesteparten av dine amatørkamper gått der etter lørdagens kamp. Hva synes du om at direktesport.no satser så sterkt på å vise fram norsk grasrots-MMA?

Jeg synes det er veldig bra for MMA i Norge. MMA sin status i Norge er igjen på dagsorden etter at Jack Hermansson og Christopher Heum har tatt dette opp i media, og det at man i Norge kan se norske “up-and-comers” gå kamp, kan på sikt være med på å gjøre at vi kanskje kan gå kamp hjemme i Norge.

Hva er dine ambisjoner for karrieren fremover?

Jeg er ikke helt sikker på karrierer, og har ingen konkrete planer. Jeg har hatt en pause fra kamper under covid og var usikker på om jeg skulle fortsette eller ikke. Nå tar jeg det litt kamp til kamp. Etter denne kampen skal jeg debutere proff, også tar vi det derfra tenker jeg.

Hva kan du fortelle oss om din motstander lørdag?

Jeg har ikke sett så mye på kampene hans. Fokus har vært på å fokusere på meg selv og det jeg er god på. Fra det lille jeg har sett av hans kamper, så virker han "well rounded". Men det er jeg også. Han har vel elleve kamper til sammen mens jeg har fem, så har hatt en fordel med kamperfaring, men jeg har holdt på med kampsport lenge så det tror jeg jevner det ut.

Du har jo fått trent med noen av Norges beste utøvere. Hva tenker du om at lille Norge har et så kvalitativt høyt nivå på verdenssporten MMA?

Norge er et vanskelig land å drive med MMA i. Vi må reise utenlands og bruke en del penger på dette. Mine tanker rundt det er at man da tar det hele mer serriøst, og sånt blir det gode utøvere av. Vi er ikke mange, men vi er gode!

Det er mange unge talenter der ute som ivrer etter å få gått sin første amatørkamp. Hva ville vært ditt beste tips til dem for amatørsatsingen deres?

Ofte opplever jeg mange som driver med MMA og har lyst til å gå kamp, men som ikke tør å prøve. Til de vil jeg si: hopp i det! Kamp opplevelsen er utrolig gøy, og verdt å prøve minst en gang i livet. Blir det med den ene gangen, så er det godt nok og mer enn de fleste gjør i løpet av et liv. Det er noe jeg tror man sjeldent vil angre på.

Til de som akkurat har begynt å gå kamp så er mitt tips delt. Ta det seriøst og tør å satse, men ha arenaer å koble av på. Kampsport er en livsstil og kan bli ganske altoppslukende. Finn et eller annet du kan gjøre ved siden av. For min del har jeg i det siste holdt på med musikk ved siden av jobb og trening, og det er en fin måte å koble av og få tankene vekk fra kamp. For min del hjelper det på å holde nervene i sjakk.

Hva slags sportsbakgrunn hadde du før MMA-satsingen?

Jeg holdt egentlig på med karate som barn og tenåring, men gikk etterhvert over til grappling og MMA. Jeg har ikke karate stil, men den bakgrunnen har nok hjulpet meg inn i MMA.

Er det noen eller noe du vil nevne helt på tampen?

Jeg vil hilse til alle nåværende og tidligere trenere og treningspartnere, venner og familie. Og stor takk til min tålmodige samboer som tåler en gretten grinunge som kutter vekt.

Kampen kan du se på direktesport.no lørdag!