- Jeg synes det er bra norske medier tar det mer og mer på alvor.

Fabian Ufs er klar for sin andre proffkamp.

Andre proffkamp på gang 1. juli! Fortell oss om proffdebuten din fra april?

Jeg gjorde min proff debut på et show som heter MCP-MMA Challenge Pro. Følte meg veldig bra og klarte dra med seieren hjem i første runde på en TKO via ground and pound. Gjorde noen feil som jeg ikke burde gjort men også mye bra som jeg tar med videre inn i neste kamp. Dette var bare starten så at noen ting ikke gikk som forventet og feil ble gjort skulle bare mangle. Ble hvertfall en erfaring rikere på en positiv måte.

Nå er det Allstars sitt nye show du skal gå på. Fortell oss om motstanderen din og forberedelsene dine til denne kampen?

Motstanderen min heter Sheriff Rahimi, han har en striking bakgrunn sånn som meg vet jeg og er en tøff motstander. Har forberedt meg på hva jeg skal gjøre for å sørge for at jeg drar inn seieren. Har forberedt meg på krig i 15 minutter men hadde vært kult få til en avslutning, men det er ikke noe jeg skal jakte på med mindre muligheten byr seg.

Du var jo aktiv som amatør i over fire år før du gikk proff. Hva vil du si var mest positivt og mest negativt ved å ha en lang amatørkarriere?

Fire år som amatør i MMA og enda lenger amatør karriere i thaiboksing har hjulpet meg opparbeide en veldig sterk stående base men har også trent hardt og smart for å utvikle brytingen min og bakkegamet mitt. Det mest positive med amatør karrieren er erfaringen jeg har bygget opp og stevnene jeg har konkurrert på. Har vært heldig med muligheter å konkurrert på noen av de større amatør scenene og prestert. Vil ikke si jeg har noen negativ erfaring med en lang amatør karriere, så ung som jeg er har jeg ikke hatt dårlig erfaring med det. Heller bruke lengre tid som amatør enn å gå på en smell og komme uforberedt til proff.

Du er jo en av Norges yngste proffer. Hvordan ser du for deg karrieren fremover, hvilken større organisasjon sikter du deg inn på?

Hvor jeg sikter er ikke et spørsmål og det er toppen, hvilken organisasjon vet jeg ikke. Jeg har lyst til å ta belter i mest mulig organisasjoner som er på toppen som UFC, ONE, Ares, Bellator osv. Der har jeg en fordel siden jeg er så ung at jeg har god tid til å klare mest mulig!

Direktesport.no skal jo vise kampen din i Norge. Hva synes du om at norske medier virkelig begynner å ta norsk MMA på alvor?

Jeg synes det er bra norske medier tar det mer og mer på alvor. Det beste hadde vært om Norge tok idretten også mer på alvor og gjorde det lovlig sånn at norske utøvere kan konkurrere på hjemmebane. Det hadde åpnet flere muligheter for oss som vil bli best.

Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

En vanlig treningsuke er mye teknikk fra alle sider av MMA og posisjon sparring for å være forberedt på mest mulig som kan skje under en kamp. Har også en dag med helt vanlig MMA sparring og en egen dag i uken med kun fokus på bryting.

Hvilke tips vil du gi unge utøvere som har lyst til å prøve seg på en amatørkamp for første gang?

Tren og forbered deg godt på alt. Ikke hast med å gå en kamp kun for å gå. Du skal gå kamp for å vinne, ikke for å tape.

Noe du har på hjertet helt på tampen

Jeg har det beste teamet rundt meg med samme mål som jeg har, så følg med på oss fra Frontline Muay Thar fordi det er ikke lenge før vi tar over! Å navngi alle sammen blir for mye men de vet hvem de er, de samme folkene jeg har trent med dag inn og ut siste årene og “grinda” med for å komme hit vi er i dag, og dette er bare starten på hva folk kan forvente fra oss. Ingen begrensning på hvor langt vi vil nå og hvor mange belter vi kommer til å ta!

Følg med 1. juli, kan garantere at det blir show!