Viljar Tangstad: - I denne kampen stikker vinneren av med to belter.

Viljar Tangstad fra Bergen møter Theil Edwards i Battle Arena.

Du skal gå tittelkamp i amatør 11. mars på Battle Arena! Fortell oss om den matchen og motstanderen du skal møte?

Jeg skal gå mot Theil Edwards som er europmester. Og i min forrige kamp som jeg tok på 5-6 dagers varsel så slo jeg Corey Harris og ble World Champion, så i denne kampen stikker vinneren av med to belter.

Hvordan har oppkjøringen vært og hva er din strategi for kampen?

Oppkjøringen har vært bra, jeg trener minst én gang om dagen hele året og prøver alltid å bli bedre i noe, så jeg forandrer ikke så mye selvom jeg skal gå kamp. Jeg fokuserer ikke så mye på hva motstanderen er god på, jeg skal bruke mine styrker også satser vi på at jeg tar med beltene hjem til Bergen.

Fortell oss om klubben din og dine treningspartnere og instruktører?

Klubben jeg trener på er Bergen Grappling. Høyt nivå på de som trener seriøst, mange gode treningspartnere. Daniel Sørensen (instruktør, red. anm.)er et vandrende bryteleksikon. Eivind Windsrygg er den beste jiu jitsu treneren jeg har trent med. Han har uendelig med kunnskap og er en av de beste i gamet. Der er det timer med bjj og No Gi hele uken. Jeg håper vi får MMA timer der også.

Hva er ditt mål med MMA-satsingen? Er profflivet drømmen?

Jeg liker å utfordre meg selv så når tittelkampen jeg tok ifjor dukket opp så grep jeg sjansen å det gikk jo bra. Så målet er å holde på så lenge jeg syns det er fett å så tar jeg ett skritt om gangen.

Hva var det som fikk deg til å satse på MMA?

Jeg har trent Grappling lenge og alltid likt å se på MMA. Så tenkte jeg at stilen min passer greit for MMA så da er det bare å hoppe i det.

Har du noen forbilder og idoler innen sporten?

Det er mange fightere jeg liker å se fighte men ingen idoler. Har alltid likt å se Henry Cejudo sine fights.

For de som tenker å begynne med MMA, hva vil være ditt beste tips til dem?

Utenom MMA-timene så tren Grappling. Det vil man få igjen for.

Noen eller noe du vil nevne helt på slutten av intervjuet?

Jeg og en av mine nærmeste kompiser Dag Boge ville ha et fightteam/MMA-kollektiv som innebar at folk fra forskjellige klubber er velkommen og kan trene sammen uansett hvilken klubb de kommer fra. Så vi kom opp med «Different Breed MMA & dogpound». Sjekk Ut @differentbreedmma på Instagram. Vi har noen fete fight tee`s til salg der også.

Shoutout til Roy, Armin og Dag som alltid stiller opp og pusher meg til å bli bedre!

Takk til wifey Therese & kidsa som lar meg gjøre det jeg vil!