Høifødt: - Mye av utfordringene rundt å konkurrere i MMA ligger i det mentale.

Frederick Høifødt er igjen klar for kamp i Clan Wars.

Tilbake til Clan Wars! Ny kamp på gang! Hva kan du fortelle oss om matchen din søndag 13. mars på direktesport.no?

Jeg tror det blir et fyrverkeri av en kamp, motstanderen min har bakgrunn i grappling, samtidig liker han å veksle slag og spark. Han er vill, går hardt ut og slår for å ta livet ditt, det ser sånn ut i alle fall. Selv har jeg blod på tann og er klar for å ødelegge gutten, det er må vel være en god formell på en skikkelig slåsskamp.

Nå er det tilbake til din egentlige vektklasse. Hvordan tror du det vil påvirke prestasjonen?

Det betyr at jeg skal kutte noe vekt, det er jo aldri gøy å gå ned i vekt, men jeg har så god kontroll på dette at jeg føler det vil spille i min favør.

Du er en av Norges mest erfarne amatører nå. Kan du fortelle oss om hvordan amatørkarrieren din har forløpt seg?

Jeg gikk min første kamp etter seks måneders MMA trening, de første årene har jeg hatt lang tid i mellom hver kamp mens nå går det slag i slag. Mellom år 2016 og 2021 gikk jeg totalt fem kamper, og i mellom 2021 og 2022 har jeg gått fem kamper. Det har gått opp for meg at det å trene kampsport og det å konkurrere i MMA er to veldig forskjellige ting. Man utvikler seg selvsagt hjemme på gymmet, men man får ikke testet seg ordentlig noe annet sted enn i buret, og da gjerne med en på andre siden av deg som har kommet for å rive av deg hodet. Mye av utfordringene rundt å konkurrere i MMA ligger i det mentale, det får man ikke utviklet hjemme, man må ut av komfortsonen og inn i buret.

Team Valhall er klar for Clan Wars.

Hva synes du at du har lært og erfart fra amatørsatsingen som du vil ta med deg over i profflivet etter hvert?

Ikke undervurder noen, sørg for å møte opp med god kondisjon. Ha troa på deg selv og hør på coachen din. Vær dynamisk, en kamp går aldri helt som man forventer den skal gå.

Er det noen negative aspekter ved amatør-MMA du gjerne ville ha belyst?

Nei. Det er veldig fint at vi får utviklet oss, det å kunne ha muligheten til å gå på en smell uten at rekorden blir «ødelagt» er veldig fint. Får å gi et lite stikk til trege politikere kan jeg si at jeg syntes det er patetisk at ikke vi får lov til å gjøre dette på hjemmebane.

Du trener jo omgitt av både aktive og tidligere aktive norske proff-profiler. Hvordan syns du det påvirker din satsing?

Det er absolutt en veldig viktig ingrediens i min egen utvikling, jeg trener med folk jeg kan se opp til og lære av. Det å være omgitt av proffer har lært meg mye og jeg ser at drømmen er oppnåelig, eller i det minste verdt å satse på. Fortell meg hvem du omgåes, så skal jeg fortelle deg hvem du er.

To av dine treningskamerater skal også gå på Clan Wars på direktesport.no 13. mars. Hva kan du fortelle oss om dem og hvilke forventninger har du til deres prestasjoner?

Jepp, Kristian Kvaal og Sander Raastad. Disse gutta har virkelig lagt ned arbeidet som trengs, de har strekt seg og vokst veldig de siste månedene. Jeg er stolt av begge to, er spent på å se hvordan de håndterer presset, tror de vil klare seg bra. Forventer at de kommer seg inn i buret og gir alt de kan. Tommy Rasmussen driver en slags “karakterfabrikk” i Larvik kampsport, disse gutta har overlevd det regimet en god tid nå, jeg tenker det sier mye om Kristian og Sander.

Noen eller noe du vil nevne sånn helt mot slutten av intervjuet?

Lenge leve Team Valhall!