Hermansson: - Jeg spår en tidlig avslutning.

Det er liten tvil om hva Jack Hermansson har planer om natt til søndag. Vi har snakket med han om den kommende kampen mot Sean Strickland.

Du skal møte Sean Strickland på lørdag. Dere er kardiokongene i 84 kilo. Hvordan ser du kampen utspille seg?

Jeg ser for meg at begge har bra kardio, men jeg tror jeg kommer til å være litt mer nøyaktig i min gameplan og tilnærming. Jeg føler at han tar kampen bare som det skjer, han går alltid bare fremover og presser. Mens jeg kan gi han forskjellige typer “looks”, så jeg tror jeg kan være mer uforutsigbar og gi han en look han ikke forventer seg. Jeg spår en tidlig avslutning.

Strickland er mer en ren stående fighter mens du kombinerer alle tre nivåene i MMA i en mye større grad. Hva forventer du at hans slagplan er?

Enig med deg der. Jeg tror at han kommer til å prøve å holde det stående helt enkelt. Han kommer til å gå fremover og sette masse masse press for at jeg skal bli ukomfortabel og prøve å skape sine åpninger og prøve å slå meg ut. Det vil han prøve å gjøre liksom

Du er divisjonens giftigste grappler nå. Vil du si at det er din vei til suksess her?

Definitivt. Det er jo den letteste veien til suksess i hvert fall, men jeg vet jo at han vet at jeg kommer til å prøve å ta han ned så jeg må sette opp nedtagningene bra og jeg kan ikke slurve med setupen. Det kommer til å straffe seg. Og jeg må være veldig veldig nøye med setup’ene, det er nøkkelen. Jeg må få han til å tro at nå skjer noen ting stående og så skifte nivå og ta han ned og på bakken er jeg definitivt bedre.

Hvor mange main events har du vært i nå? Hva tenker du om det?

Det vet jeg faktisk ikke. 3 kanskje? Noe sånt? 3 eller 4. Det er jævlig gøy, det viser at UFC setter pris på meg som fighter. At jeg kan være hovedkampen på et helt UFC-kort. Det er dødsfett. Jeg er kjempeglad for at jeg får den tilliten til å være main event.

“The Joker” i hardtrening før helgens kamp mot Sean Strickland.

“Først skal jeg ta meg av Strickland og så anser jeg at mine tittelsjanser er gode.”


Med en seier her er du jo på en veldig kort liste over toppfightere Adesanya ennå ikke har møtt. Hva tenker du om potensielle tittelsjanser?

Det er nettopp det at ser vi over meg så er det Cannonier og Brunson. Brunson har allerede møtt Adesanya og Cannonier har møtt Whitaker og jeg har ikke møtt noen av de to som går tittelkamp 12. Februar. Og det gjør jo at det skapes en luke for meg da som jeg skal prøve å ta vare på. Men først skal jeg ta meg av Strickland og så anser jeg at mine tittelsjanser er gode. Enten i neste kamp eller neste kamp etter det igjen, det tror jeg.


Fortell oss om treningsleiren du hadde frem mot denne matchen?

Treningsleiren har vært på Frontline Academy. Det har jo selvsagt vært litt opp og ned. Ingen treningsleir er perfekt, men jeg føler meg godt forberedt.


I din forrige kamp kom du rett fra covid-karantene og inn i buret. Fortell oss om den opplevelsen av å møte en toppmotstander uten å føle deg 100%?

Ja, det var den covid-kampen da. For å være helt ærlig så var det helt “overjævlig”. Ikke det der å gå inn, jeg føler at når jeg går inn der så går jeg inn der og da er det krig. Og da bryr jeg meg ikke om hvordan det har gått i forberedelsene. Men i ettertid så var det jo helt katastrofalt. Skikkelig skikkelig ille for jeg var ordentlig ordentlig syk. Og var veldig sterkt påvirket av det helt inn til kampen. Et par dager før kampen etter at jeg hadde ei treningsøkt med Mohsen (Bahari, red. anm.) spurte han om jeg ville trekke meg fra kampen. Noe jeg sa nei til. Så så ille var det. Føltes ikke bra. Men heldigvis gikk jeg kampen og klarte å vinne da.


Noen du vil nevne eller takke helt på tampen?

De jeg vil takke er mine fantastiske treningspartnere Frontline Academy i Oslo og jeg vil også takke alle mine fans der ute. Jeg setter stor pris på dere. Og hvis dere ennå ikke følger meg så kan dere følge meg på jackthejokermma på mine sosiale medier eller Jack Hermansson på youtube. Tusen takk!

Kampene ser du natt til søndag fra klokken 01:00 på Viaplay (prelims fra klokken 22:00 lørdag kveld på UFC.tv).