Alexander Guldbrandsen: - Det er bare til å kjøre på

Jeg heter Alexander Gudbrandsen og er 23 år. Har drevet med kampsport siden jeg var 14 år.

Nå skal du gå om den norske amatør-tittelen i 61 kilo på Battle Arena Norge 23. november på direktesport.no. Hva kan du si om motstanderen din?

Motstanderen min heter Tommy Skaugrim. Har sett en del av kampene hans og ser ut som han er en god allrounder, men føler at jeg skal kunne ta kontroll uansett hvor kampen ender opp.

Du er ung og ennå ganske uerfaren i MMA-buret, men potensialet ditt er ganske tydelig. Hva tenker du var grunnen til at nettopp du ble utvalgt til å gå om tittelbeltet?

Tusen takk til Battle Arena for å ha gitt meg muligheten. De likte vel den forrige kampen min vil jeg tro, og at jeg tok den på såpass kort tid.

Fortell oss om din klubb og talentene som spirer der i Bergen by?

Jeg trener på Bergen MMA og Bergen Kampsportsenter. I klubben har vi stor kompetanse fra Niclas Johannson som hovedtrener for MMA og Daniel Nordås som K1-trener. De har fulgt meg veldig bra opp og hjulpet meg siden jeg begynte å trene hos dem. Alexander Jacobsen har også fulgt oss yngre tett opp på trening. Trener også på 10th planet Bergen, som har vokst veldig mye med gode resultater i grappling. MMA miljøet i Bergen vokser og det kommer til å komme mange gode fightere herfra. To av treningspartnerene mine skal også gå kamp på stevnet så da får dere se litt hva Bergen har å stille med.

Hvor mye konkurranseerfaring hadde du før du debuterte i MMA?

Hadde konkurrert en del i mange av de andre sportene som grappling, kickboksing osv. Men var godt å få gått debuten for et par måneder siden.

Sekstien kilo er en av verdens hardeste vektklasser. Har du noen forbilder blant stjernene i divisjonen?

Nei har ikke noen spesielle forbilder i den klassen. Favorittene uansett vektklasse må være Max Holloway, Stylebender og Tony Ferguson.

Hva ville du gitt av tips og råd til unge utøvere som vil prøve seg på MMA?

Til unge utøvere vil jeg bare si at det er bare til å kjøre på. Om det gjelder første trening, første kamp osv. Om du har lyst har du ingenting å tape på å prøve.

Noen du vil nevne eller gi oppmerksomhet til helt til slutt?

Vil takke alle trenere og treningspartnere. Takk til Fighter Sport for sponset utstyr. Mine foreldre for å alltid å støtte meg og Tommy på Bergen Barberstue for klippen til kampen.