Navid Shahi: - Fluevekt er en av de tøffeste divisjonene i verden

IMG_0762.PNG

Det er en tøff match og føler mye press på skudrene.

Siden Jeg representerer det lille MMA-miljøet i en stor landsdel. Jeg har trent mye til kampen og er både glad og redd. Jeg er glad for at jeg går i buret som et forbilde for alle ungdommer og de som trener MMA på Sørlandet og generelt i Norge. Jeg vil vise at hvis man prøver å oppnå sitt mål så klarer man det. Jeg er redd for å ikke kunne klare å levere en kamp som mange venner, bekjente, fansen og de som ser opp til meg forventer. Det jeg ser for meg i selve matchen er 3 fulle runder med spenning, action, masse spark, grappling og mye mer.

Du representerer jo det bugnende MMA-miljøet på Sørlandet. Hvordan føles det å ha en hel landsdel i ryggen?

Jeg er veldig stolt å representere Sørlandet, følelsen er egentlig ubeskrivelig. Det å ha en hel landsdel i ryggen gir meg mye energi og moral. Det motiverer meg til å oppnå min MMA-drøm.

Fluevekt er jo en av de tøffeste divisjonene i verden, noe Henry Cejudo har demonstrert veldig godt mot Dillashaw. Hvordan ser du for deg veien fremover i karrieren din?

Jeg er veldig klar over at fluevekt er en av de tøffeste divisjonene i verden. Jeg tenker at jeg er også en av de tøffeste krigerne i verden med et fighterhjerte som man sjelden ser. Jeg er ikke redd for å gå i buret. Jeg sammenligner meg med de store innen MMA. Det eneste Jeg savner er en god MMA-trener på høyt nivå. Veien framover i min karriere er å fortsette å trene MMA på enda høyere nivå, gå kamper i enda større organisasjoner, som Cagewarriors, Bellator kansje oneFC og til slutt er målet å komme meg til UFC.

Mange talenter fra Sørlandet begynner å dukke opp på radaren. Er det noen du tror kan nå veldig langt og bli dyktige proffer?

Absolutt, det er mange gode MMA-utøvere i veldig ung alder som har et suverent MMA-talent på Sørlandet. Som eksempel kan jeg nevne noen fra den første MMA-klubben min Spartacus MMA i Vennesla. Rune Robertsen, en ung talentfull MMA-utøver som har oppnådd ganske mye, Ørjan Tambini fra Spartacus, veldig talentfull MMA- og bryter, Spartacus har Torpal en veldig ung fighter på 15 som Jeg tror kommer til å komme veldig langt i verdensklasse. Det er noen unge gode fightere på Oksa Thaiboksing. Vi på Sørlandets Kampsportsenter har også Emin Magomadov, Aslan Magomadov, Rashid Yakaev, Melody Twahiro og mange unge som er sultne og ivrige etter å få kamp.

Hvordan ser en treningsuke ut for deg?

Trener 6 dager i uka. På mandager trener jeg thaiboksing pluss 6 runder ganger 5 minuter på thaipads.

Tirsdager 1 kilometer svømming og etter svømming 1,5 timer bryte trening. Onsdager, MMA-sparring, grappling og spark på tungsekk.

Torsdager, MMA-sparring og shark tank 5 runder ganger 5 minutter.

Fredager bare thaipads, med forskjellige kombinasjoner.

Lørdager, bakkeløp + svømimg/intervalløp+svømming/langdistansløp+svømming. Langdistansløp 15km +- i 1 time. Søndager avslapping.

Har du noen forbilder du ser opp til i MMA-verdenen?

Ja min forbilde og den Jeg følger og ser opp til er Demetrious Johnson.

Du har jo noen fryktinngytende spark. Hva synes du er viktigst for å trene opp sparkene sine?

Sparkene mine er raske, effektive og farlige. Hemmeligheten bak mine spark er, bakkeløp, thaipads og tungsekk. For å trene slike spark som mine, må en sparke mye på boksepads for å kunne treffe nøyaktig, trene hoftene for å ha riktig balanse og fleksibilitet. Sparke mye på sandsekk/eller heavysekk for å herde føttene og må se/eller trene taekwondo/kungfu/thai/ karate eller se på de forskjellige sparksteknikkene innen kampsport.

Helt til slutt, noen du vil gi ris eller ros til?

Til slutt vil Jeg takke treneren min Sohail Faisal Dar, Sørlandets Kampsportsenter for støtte og hjelpen jeg fikk så langt. Jeg er et stolt medlem av Sørlandets Kampsportsenter. Takker Spartacus MMA for hjelp og veiledningen Jeg får. Takker Inge Paulsen for motivasjonen og inspirasjonen. Sist og ikke minst, takker Andreas Lagaard for den jobben han gjør for norsk MMA. Jeg setter stor pris på den jobben han gjør og er veldig takknemlig for kampen jeg fikk gjenom han.