Emran Sakhizada: - Jeg skal gjøre Norge stolt av meg.

69905826_1997811223651845_7139684862406950912_n.jpg

Emran Sakhizada er klar for kamp ved Centrurion FC.

Fortell oss om MMA-utøveren Emran. Hva er din bakgrunn og erfaring innen kampsport.

Jeg kommer fra Afghanistan, i mitt hjemland har jeg holdt på med MMA siden jeg var barn. Jeg ble motivert av faren min til å starte med kampsport, og har siden holdt på med dette. Det har vært vanskelig til tider (krig, uroligheter i landet mitt) , og det er disse tidene som har gitt meg store utfordringer i livet, men jeg er ydmyk og takknemlig for dette uansett, dette har gjort meg sterk som person og jeg ser verden med et annet syn. Jeg har hatt mange amatør-kamper uten tap og to profesjonelle kamper med ett tap. Den siste kampen min var i 2017 i Moskva.

Nå skal du gå din tredje proffkamp, denne gang på Centurion FC på Malta. Hva kan du fortelle oss om motstanderen?

Min motstander har hatt ni profesjonelle kamper med fire seiere og fem tap. Hans siste kamp var i 2017 som meg. Han er Coach på Malta nå.

Kampen blir livestreamet til Norge og hele verden. Hva betyr det for deg som utøver å få vist deg frem for et så stort publikum?

Det betyr ganske mye for meg at hele Norge og verden skal se på min kamp, det viser meg at med mye arbeid og styrke at du kan oppnå dine drømmer. Mitt mål er å vinne denne kampen. Jeg har jobbet hardt for dette, og syns jeg har kommet meg langt opp siden min siste profesjonelle kamp. Jeg er stolt av at jeg skal kjempe på vegne av Norge og dette gjør meg stolt som en utøver og jeg skal gjøre Norge stolt av meg.

Hvem har vært din inspirasjon for å bli MMA-fighter? Min inspirasjon har vært Siyar Bahadurzada. Han var den første afghaner som kom seg i UFC.

Det er jo mange utøvere der ute som vil bli inspirert av din karriere også. Hva er ditt beste råd til den som vil satse på MMA?

Til alle som følger meg og blir inspirert av min karriere vil jeg si at drømmer går i oppfyllelse hvis du virkelig gir 110 % av deg selv. Man må ofre mye for å være best. Være dedikert og bruk god tid til å komme deg opp i sporten. Jeg synes de som starter med MMA må være beviste og seriøse. De må være kjent med andre typer kampsport, som Thai-boxing, Braziliansk Ji-jitsu og bryting.

Du er jo i treningshverdagen omgitt av toppfightere rundt din vektklasse så som Jack Hermansson, Emil Meek, Mohsen Bahari, Håkon Foss m.fl. Hva har det hatt av betydning for deg og din utvikling?

Jeg er så heldig og stolt over å jobbe med de beste MMA-fightere og har lært mye av dem. De er kjempetøffe og jeg har lyst til å bli som dem . Jeg har et stort støtteapparat rundt meg, mange flinke folk, jeg lærer noe nytt hver dag.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg har lyst til å nå langt i MMA, bli en kjent utøver og få drømmene mine oppfylt. Jeg er takknemlig for alle sjansene jeg får, fortsetter jeg slik som jeg gjør nå, så ser fremtiden min lys ut.

Noen du vil nevne helt på tampen av intervjuet?

Vil si takk til mine Coacher Mohsen, Arastoo, Jack Hermansson. Takke alle som har støttet meg under veien, gutta boys på Frontline.