Thomas Robertsen: "Jeg er villig til å gi alt i denne kampen"

Thomas Robertsen er klar for tittelkamp ved BCMMA 14.

Thomas Robertsen har vunnet alle sine tre kamper som pofesjonell MMA-utøver, og stoppet samtlige motstandere i første runde. I forrige kamp behøvde Thomas kun åtte sekunder før TKO-seieren var et faktum, og nå venter kamp om tittelen i weltervekt mot Manuel Garcia Nieto.

 

Personlig utvikling

- Det ble tre proffkamper i 2015 og under hver kamp har jeg følt meg bedre, sterkere, smartere og mer kalkulert. Jeg har også blitt roligere i kamp og merker at det gjør meg bedre enn når jeg er på trening å kjører på. Jeg har fått god oppfølging av min coach Chris Datchi på standup, bryting, bakkekamp og har blitt en smartere striker og bryter.

Jeg føler også at jeg har blitt bedre på grapplingen hvor jeg har lært litt mer submissions, men jeg føler at kunsten min på bakken er å ikke bli tatt i submissions heller enn å selv gå for de. I bunn og grunn er jeg en ground and pound person. 

 

Oppkjøring til kamp

- Oppkjøringen går veldig bra og jeg trener ofte og smart. Jeg kjører en del tøffe og harde økter, men passer på og ikke slite meg helt ut med tanke på negative bivirkninger. Jeg føler meg lett, rask og skadefri. Jeg har aldri veid så lite som nå, men samtidig aldri vært sterkere. Jeg må få lov til å innrømme at jeg føler meg i bra form.

 

Motstander Manuel Nieto og tittelkamp i BCMMA

- Jeg skulle egentlig gå kamp mot en ung og lovende fighter som heter Mhherdad Janzemini, som er en heelhook spesialist. Men, han trakk seg nylig og jeg skal nå gå mot en godt herdet veteran ved navn Manuel Nieto. Han har en record på 27-19 - så her blir det action!

Jeg vet at han har gått kamper mot tidligere UFC-fightere som blant annet Dan Hardy og Simeon Thoresen. Dette blir en spennende kamp for meg hvor jeg har mye å bevise, og det er ikke noe som er bedre enn å vinne over en person som dette. Han er en submission spesialist som hele tiden går for takedowns, og absolutt en person som jeg har mye respekt for. 

Jeg får bare gjøre mitt beste denne gangen også, og håpe at det er nok til å vinne kampen. Nå skal jeg jo gå en tittelkamp og det er noe jeg har kjempet for lenge. Det betyr utrolig mye for meg å få gå denne kampen, og vinner jeg så vil det bety stor fremgang i min karriere.

 Jeg vil da få mer betydning som fighter og kan muligens sikte meg inn på større organsasjoner. Jeg har en drøm om å få gå kamper i USA, og med fire seire som proff kan jeg sikte meg inn på den berømte TV-serien The Ultimate Fighter.

Jeg er villig til å gi alt i denne kampen og det er det som er planen.

British Challenge MMA 14 går av stabelen 20. februar i Colchester, England.