Gard Olve Sagen: "Nå er jeg klar for å raide England!"

Gard Olve Sagen er klar for kamp mot Damien Korga i England.

Den tidligere landslagsutøveren Gard Olve Sagen (MMA Trondheim) tok sølvmedalje i VM i 2014, og returnerer nå til kamp for å møte Damien Korga ved Contenders 14 i Norwich, England.

 

Tiden etter VM

- Etter VM i Las Vegas skjedde det veldig mye. Jeg pådro meg en fraktur i hånden under mesterskapet, samt at etter jeg kom hjem presterte jeg å pådra meg en strekk i ryggen som jeg slet med i flere måneder etterpå. For å toppe det hele fikk jeg da en knekk i motivasjonen til å fortsette treningen.

Det var veldig hardt å gå alle kampene i VM, så jeg slet en stund med å komme meg ut av det. Det er vel derfor det har tatt så lang tid for meg å komme tilbake til buret. Nå er jeg derimot klar for å raide England!

Jeg tør å påstå at jeg har utviklet meg mye både teknisk og fysisk, men også mentalt. Jeg liker å tro at jeg har blitt en bedre og smartere fighter. Landslaget lærte meg mye så det var en kjempeerfaring!

 

Oppkjøring til Contenders 14

- Oppkjøringen har vært veldig bra! Det siste året har jeg jobbet mye med å forbedre mine svakheter. Brytingen har alltid vært min sterkeste side, så nå har jeg fokusert mye på striking og grappling. Vi har også lagt om litt på rutinene slik at vi har litt færre skader enn før. Vi trener smartere og tryggere ved å endre treningsdagene slik at vi har mer tid mellom de tunge øktene, samt at vi kombinerer det med smartere avslutninger på treningene.

 Mindre slugfest og mer smart utmattelse i form av andre øvelser og oppgaver.

 

Motstander Damien Korga

- Jeg har ikke brukt krefter på å lete opp så mye om motstanderen min eller lage en gameplan som handler om han. Det eneste jeg vet om Korga er at han er en stor fighter som egentlig konkurrerer i lett tungvekt. Jeg er så trygg på mine egne ferdigheter at uansett hva han gjør så vil jeg finne svakheter i gamet hans som jeg kan kapitalisere på.  

Jeg er i stand til å både outstrike og outwrestle Damien Korga, og hvis han vil ha en grindfest så kommer han til å angre på det. Kondisjonen min er veldig bra og jeg elsker å slite ut motstanderne mine. 

Kampen min ved Contenders 14 er som amatør, og jeg ønsket å ha en amatørkamp for å få tilbake feelingen. Jeg har vært borte fra buret lenge, og det er nyttig å få vekk litt ringrust.

Shout out til hele MMA Trondheim og Team Top Gun! Vi har nylig hatt tryout og fått opp noen gode prospects! Hele laget har vært der og stilt opp for oss som skal i ilden. 

I tillegg ønsker jeg at debatten om legalisering av MMA må bli aktuell igjen. Det er på tide at vi får utøve idretten vår på hjemmebane!

Contenders 14 går av stabelen 27. februar i Norwich, England.