Huseyn Abaszad: - Jeg føler meg 100 prosent.

Det er klart for fjerde proffkamp nå. Du hoppet jo rett uti det i debuten din mot et superhypet prospekt. Fortell oss om de tre første kampene i karrieren din så langt?

Jeg hadde en tøff første kamp, men den erfaringen var gull verdt og ga meg selvtillit til at jeg kunne stå i buret mot hvem som helst. Andre kampen var også verdifull, litt uprofesjonelle arrangører, mtp. fasiliteter, vektkutt, dommere osv. De hadde ikke badekar/badstue på hotellet og vi fikk tilgang til badstuen kun én time før innveiing. Pluss at jeg selvfølgelig sitter igjen med en følelse av at dommerne ikke var upartiske. Mye lærdom og erfaring her også. Tredje kampen gikk også nesten tre fulle runder. Jeg vil selvfølgelig avslutte kampene fort, men jeg tar også med meg hvert eneste sekund i buret for å kunne kompensere på min manglende amatørkarriere.

Hva vil du si er din beste lærdom fra proffkarrieren din frem til nå?

Det er ikke så enkelt å oppsummere den viktigste lærdommen. Jeg har definitivt vokst som fighter, og jeg føler at jeg også på en merkelig måte er blitt et bedre menneske av det. MMA er veldig utfordrende og risikabelt, og det har lært meg å verdsette hvert øyeblikk sammen med familien og vennene mine enda mer.

Nå går du igjen opp en vektklasse for å få match. Fortell oss om den kommende kampen din?

Etter å ha vært ute med en stygg skade føler jeg meg endelig 100%, og jeg gleder meg til å feie av meg "ring rust" og forhåpentligvis samle flere kamper i år. Min motstander har også vært på sidelinjen en stund, så dette ser ut til å være en god kamp for begge for å få ting i gang igjen.

Kampen skal jo vises på direktesport.no. Hva tenker du om at norsk media viser mer og mer norsk MMA?

Det er veldig bra. All eksponering er bra for sporten og for utøvere.

Du kommer jo fra en lang og merittert BJJ-karriere. Hva vil du si er de viktigste elementene du tar med deg fra BJJ og inn i MMA?

I begynnelsen trodde jeg at det var mye jeg kunne dra nytte av fra min jiu jitsu-karriere, men den oppfatningen endret seg raskt da de stengte buret før min første MMA-kamp. Jeg må innrømme at min første tanke da buret ble lukket var "kan man åpne dette fra innsiden?" Så på mange måter kan jeg si at jeg tar med meg både mye og ingenting, fordi disse to idrettene er helt forskjellige.

61 kilo som er din naturlige vektklasse er jo i ferd med å bli sportens råeste divisjon. Har du noen forbilder eller utøvere du kunne tenkt deg å møte etterhvert internasjonalt i 61 kilo?

Det finnes Mange gode fightere i alle divisjoner. Ingen forbilder men mange som det hadde vært interessant å gått mot etterhvert.

Mange BJJ-utøvere funderer jo på å prøve ut MMA. Hva vil ditt beste tips til dem være angående å få til overgangen mellom sportene?

Jeg må først si; ikke prøv MMA bare for berømmelse og penger. Se på meg, 90% av mine Instagram-følgere er roboter, og jeg er blakkere enn før jeg startet med MMA! Men hvis du likevel har bestemt deg, her er noen råd. Lær deg «striking». Bli bedre i bryting og judo, for du må kunne ta motstanderen ned for at jiu-jitsu skal funke. Når kampen går til bakken, fokuser på å jobbe fra trygge posisjoner og prioriter kontroll fra toppen. Ha også noen favorittteknikker for å komme deg tilbake på topp når du er på bunnen. For meg personlig er K-Guard og Rubber Guard mine favoritter når jeg er på ryggen.

Noe du har på hjertet helt til slutt?

Sjekk ut Team_bror på Instagram og kikk innom Norges kuleste butikk for BJJ og kampsport, JitsButikk!