- Man må kunne selge i tillegg til å slåss

Huseyn Abaszada går kamp på Allstars lørdag.

Du har din femte proffkamp på Allstars på direktesport.no straks. Men først fortell oss om din proffkarriere så langt og hvilke erfaringer du har gjort deg?

Det har vært en veldig tøff start, men det begynner å komme seg nå. Første kampen var en mismatch fra helvete mot en som er i UFC nå. På den tiden hadde han allerede mange års erfaring i buret, mens jeg hadde bare en måned med skyggeboksing. Andre kampen ble jeg frarøvet seieren fordi vi var main event i Danmark mot en danske der hele slekta hans satt ved dommerbordet. Jeg skal være ærlig, det er jævlig deprimerende å fortsette proffkarrieren når du starter med offisielt 0-2 i rekord, men jeg visste at jeg var mye bedre enn det som står på papiret. Bare til ettertanke til alle som leser - når man går sin tredje kamp, så er det på en måte et tap-tap scenario. Vinner du, så er du 1-2 i rekord, taper du, så er du 0-3, noe som er en katastrofe.

Hva kan du fortelle oss om motstanderen du møter nå 27. april og hvordan har du forberedt deg til å møte han?

Motstanderen min virker som en hyggelig kar som også kommer fra to seire på rad. Jeg så et intervju av ham der han fortalte hvordan han reddet en unge fra å drukne, og det har jeg stor respekt for.

Du sjonglerer jo en aktiv grappling- og MMA-karriere samtidig. Hvordan finner du tid og krefter til begge satsinger?

Nei si det, jeg elsker jiu-jitsu og føler at jeg aldri blir utlært. Samtidig trener jeg masse no-gi, som er mye mer relevant i MMA enn jiu-jitsu med drakt. Jeg husker første gangene jeg slåss i MMA og slet med å få motstanderen ned pga. blant annet svette og avstand, så tenkte jeg: «bror hvor er drakten din...».

Fortell oss en ting få vet om MMA-fighteren Hussein?

MMA-fighteren Hussein har null sponsorer og masse gjeld, så om du... Neida, jeg elsker humor, sol, entreprenørskap, sjakk og mine venner og nære.

61 kilo er jo i ferd med å bli sportens flaggskipsdivisjon med mange utrolige utøvere. Hva er dine tanker om sportens nåværende konge Sean O'Malley?

Jeg tenker at Petr Jan vant den kampen, men UFC ga seieren til Sean fordi det var mer penger å tjene på ham. Sånn er det dessverre blitt i UFC, at man må kunne selge i tillegg til å slåss. Eventuelt bare kjøre Khabib-style og dominere alle uten tvil.

Helt siden Joachim "Hellboy" Hansens glansdager for 20 år siden har vi hatt topputøvere i de lettere vektklassene i Norge. Er det noen norske utøvere som har inspirert deg?

Det er så mange at jeg er redd for å glemme noen. Men ja, jeg er stor fan av alle våre utøvere som går inn i buret og konkurrerer.

Ved siden av sportssatsingen så driver du jo også nettbutikk. Hva kan du fortelle oss om din entreprenørvirksomhet?

Jeg er daglig leder og eier av JitsButikk, Norges beste kampsportsbutikk (ifølge meg - og Google). Hvis ikke JitsButikk og alle de som har støttet meg, så hadde jeg kanskje for lengst sluttet å konkurrere. Jitsbutikk har på en måte gjort det mulig for meg å drive noen ekstra år med det jeg elsker, fordi la oss være ærlige, det er lite penger i kampsport i Norge. Hvis du skal tjene penger på idrett, så må du enten prøve å løpe etter en ball eller skli nedover bakker og late som at en bjørn jager deg.

Helt til slutt, er det noe du har lyst til å dele?

Vi befinner oss i en krevende tid, så mine tanker går til alle som sliter pga. sult, krig og andre elendigheter. I tillegg vil jeg si takk til alle mine trenere og treningspartnere på Frontline Academy. Dere kan følge meg på Instagram: @bjjaze, og for andre morsomme klipp fra turer kan dere følge @team_bror for tørr, men gøy underholdning.