Thoma Narmo: - Jeg gleder meg veldig til å kunne gå inn i buret å vise at jeg har noe i dette gamet å gjøre!

46488580_10155953477506167_8282367461332877312_n.jpg

Thomas Narmo er klar for proffdebut!

Du må vel sies å være Norges største hemmelighet på proffsiden i MMA, sånn rent fysisk i alle fall. Presenter oss for utøveren Thomas Narmo?

Utøveren Thomas Narmo er en som legger ned mange timer i treningen. Jeg er vandt til høyt treningsvolum og elsker å konkurrere. Stod langt fremme i køen når lengde ble utdelt, noe jeg jobber med å bruke til min fordel som fighter. Jeg er relativt fersk i gamet, men jeg jobber hardt for å utvikle meg som MMA-fighter. Og tror at jeg har det som skal til for å lykkes i sporten.

Nå skal du gjøre din proffdebut på Fightstar i London 6. juli. Hva tenker du om å endelig få gått med de små hanskene?

Dette har jeg sett frem til! Små hansker er nå en ting, men det er albuer og knær som jeg ser mest frem til å få bruke. Personlig føler jeg at proff reglene passer meg bedre, da jeg kan bruke knær til hode og albuer! Det føles veldig naturlig å bruke disse teknikkene for meg og jeg gleder meg veldig til å kunne gå inn i buret å vise at jeg har noe i dette gamet å gjøre!

Fortell oss om motstanderen din?

Det har vært noen utskiftninger nå på tampen, men han ser ut som en southpaw-bokser. Vi jobber med noen enkle, men effektive teknikker for å ødelegge stilen hans. Jeg går for å avslutte kampen!

Som tungvekter er det jo en del tilpasninger man må gjøre på trening for å unngå skader både på seg selv og andre. Hva er din strategi for dette?

Man er nok mere utsatt for belastningsskader i knær og ankler. Jeg forsøker å legge inn øvelser som styrker støttemuskulaturen i treningsprogrammet. Jeg foretrekker også å bruke elipsemaskin fremfor å løpe, da den maskinen er veldig snill mot knær og rygg. Når det kommer til kampsportdelen tror jeg at å drille teknikk og oppgave sparring minimerer sannsynligheten for å pådra seg en skade på trening. Jeg tror også at et godt kosthold er med på å bidra til at kroppen holder seg frisk.

MMA holder jo på å eksplodere i Norge og både Viaplay og Amedia er tunge aktører som satser sterkt på sporten. Hva tenker du det betyr for mulighetene til både deg og andre norske utøvere?

Det er helt klart en gyllen mulighet for alle som ønsker å satse. Nå som Amedia og Viaplay har sett markedsverdien i sporten er det enklere for oss som utøvere å finne sponsorer som er villige til å investere i oss.

Du kommer jo fra Novus Academy på Lørenskog der Norges beste tungvekter gjennom tidene, John Olav Einemo, har sin base og der amatørstjerna Berat Berisha har hatt sin utvikling. Hva er det som gjør at Novus produserer så mye toppnivåtalent tenker du?

Hardt arbeid, dyktige og engasjerte mennesker i klubben, samt at alle som kommer inn døra på Novus blir tatt godt vare på! Man føler seg velkommen fra det øyeblikket man kommer inn på matta og når man gleder seg til å gå på trening hver dag så er det også enklere å utvikle seg som MMA-utøver.

Men som småbarnsfar og toppidrettsmann, hvordan får du hverdagen til å gå rundt?

Hvordan er det det lyder? Bak hver suksessfull mann så står det en sterk kvinne? Hverdagen som toppidrettsutøver og familiefar i fulltidsjobb går kun rundt pga en fantastisk samboer. Uten henne hadde det ikke latt seg gjøre. Hun støtter opp og er den som får hjulene til å gå rundt. Nå som vi har fått barn merker jeg at det er en ny motivasjon til å dra på trening, nå er jeg ansvarlig for noen andre enn meg selv og det gir meg et ekstra driv til å jobbe for dette.

Er det noen du vil fremhever eller rose eller rise helt på tampen?

Foruten samboeren vil jeg takke alle som møter opp på Novus for å trene, det er kult at vi begynner å bli en god gjeng som kommer «på jobb» hver dag for å bli bedre. Ståle Nyang og Ole Magnor som hjelper meg ekstra nå under oppkjøringen er gull verdt. Peder Rosada Svendsen og Afrim Taqi bidrar til å holde humøret oppe på de tyngre dagene noe som er veldig viktig. Også vil jeg takke Andreas Lagaard som står på for alle norske MMA-utøvere!