Luke Santarelli: - Proffdebuten er en av mine største drømmer i livet

LUKE 3 .12.2018-23.jpg

13. april er det duket for proffdebuten til Luke Santarelli når han møter Martin Paterson i England ved Battle Arena 55.

Endelig blir det proffkamp på deg! Du har jaktet proffdebut lenge nå. Hva tenker du om at det endelig blir noe av?

Det har lenge vært snakk om at jeg burde ta proff steget og jobbe meg sakte men sikkert mot verdenstoppen, men jeg har følget rådene fra mine coacher og tatt det rolig slik at jeg kunne bygge ferdighetene mine og opparbeide den erfaringen som trengs for å overleve blant haiene i proff farvannet. Det at jeg endelig er her er skummelt men samtidig skikkelig kult, derfor gleder jeg meg enormt til å få det overstått og endelig sette i gang proff eventyret.

Du måtte opp en vektklasse fra der du vant NM-tittelen. Hvordan føler du deg i 70 kilo og er det tilbake til 66 i neste omgang?

Jeg føler meg veldig bra i -70 kilo faktisk. Det er mer mat å spise som betyr bedre restituering og dermed bedre treningsutbytte, men planen blir å returnere til -66 kilo etter denne kampen og forbli der for resten av karrieren min siden det er der jeg føler jeg presterer på mitt beste.

Motstanderen din er en bokser med rekkeviddefordel. Fortell oss om han og din strategi for kampen?

Motstanderen min heter Martin Paterson og er enda en engelsk man jeg er booket til å møte, denne gang i Kettering, Storbritannia. Martin har vist seg å være en aggressiv striker i de kampene jeg har funnet av han.
Han liker å marsjere framover og komme seg inn i ‘’pocketen’’ med motstanderne sine der han som regel avslutter alle kombinasjonene sine med et lavt spark med bakre fot mot fremre lår.

Han har og godt fotarbeid så hvis man prøver å rømme fra han, er det ikke alltid like lett å komme seg unna.
Men med alt det sagt så forblir strategien den samme som den alltid er fra kamp til kamp. Jeg kommer til å teste vannet i begynnelsen av kampen og når jeg finner svakheten hans planlegger jeg skru opp intensiteten mens jeg utnytter svakhetene hans, enten til han knekker eller lyset slukker for han.


Fortell våre lesere om din kampsportferd gjennom livet til dagen i dag når du står foran din proffdebut i MMA?

Kampsportferden min er en lang historie som kunne ha vært sin egen artikkel, men kort fortalt begynte jeg med Taekwon-Do da jeg kom til Norge når jeg var syv år gammel. Før det havnet jeg i slåsskamper allerede i en alder av to år i følge faren min så slåssing var vist noe jeg alltid gjorde til en viss grad. Men etter stemoren min fikk meg inn i Taekwon-Do, begynte jeg å roe meg ned og oppføre meg litt for en gangs skyld, takket være disiplinen og kampkunst ånden som kommer med østlige kampgrener.

Gleden for kampsport fortsatte bare å vokse med alderen, etter hvert som jeg satset mer og mer på Taekwon-Do og endelig i en alder av tjue bestemte jeg meg for å gjøre en ‘’hail-mary’’ og hoppe inn i MMA-verdenen etter å ha stått på sidelinjen og følget med på sporten som en ung fan i fem år.

Fire år og tretten MMA-kamper senere og her står jeg klar for å endelig proff-debutere og realisere en av mine største drømmer i livet mitt.

Mantas vs Lucky.jpg

Battle Arena Norge satser på å bli premissleverandør for norsk MMA og du er den syvende norske fighteren som har booket sin proffdebut etter å ha fått vist seg frem som amatørutøver i organisasjonen. Hva tror du Battle Arena Norge betyr for norsk MMA i dag?

Jeg tror at Battle Arena Norge betyr mye for Norsk MMA i dag jeg. Norske MMA-utøvere mangler fortsatt en rettferdig og organisert konkurranse plattform der de kan konkurrere trygt og bli matchet rettferdig opp mot hverandre. Battle Arena Norge bidrar nettopp med akkurat det her, mens de i tillegg hjelper med å legitimere sporten av mma gjennom ting som årlige NM, partnerskap med seriøse TV kanaler og sponsor avtaler med norske sponsorer.

Slike elementer viser både norske seere og forhåpentligvis politikere at mma faktisk er en reel sport som nordmenn av alle alder og kjønn ønsker å konkurrere i og være en del av.

66 og 70 kilo regnes som sportens tøffeste vektklasser. Har du noen forbilder på sportens høyeste nivå du ser opp til?

Jeg har utrolig mange forbilder i sporten faktisk, såpass så at det blir vanskelig å ramse opp alle her, men noen av dem jeg blir mest inspirert av er Demetrious Johnsen, George Saint Pierre og Anderson Silva; enkelt og greit for deres tekniske ferdigheter og holdning både inni og utfor buret.
I tillegg ser jeg veldig opp til fightere som Frankie Edgar og Michael Bisping fordi deres iherdighet og fighter vilje som de gang på gang har demonstrert i løpet av karrieren sin er så motiverende.

Med en seier i debuten, hvordan ser du for deg at resten av konkurranseåret 2019 blir?

Nei si det, vi tar det som det kommer? Først og fremst må jeg fokusere på Paterson før jeg i det hele tatt legger fokuset mitt på noe annet, men jeg håper på å holde meg mer aktiv i 2019 nå som reise kostnader synker med proff steget.

Se Battle Arena 55 Live her!

Noen du vi nevne eller gi ris og ros til helt på slutten av intervjuet?

Jeg ønsker å takke alle mine sponsorer (Fight Back Design, Evolve Combat, Valhall Sport, Fit4Days, PT-Service: Stavanger.) for støtten deres fram mot match og alle på MMA Trondheim for all den hjelpen jeg har fått, i tillegg til alle dere som gidder å ta tiden til å følge med på MMA-eventyret mitt.