Andrine Holt Pre-fight Intervju

53803567_2292511624317201_708896588566626304_n copy.jpg

Andrine Holt går kamp ved Battle Arena 55 13. april, og vi har snakket med henne før kampen.

Det har aldri vært så stor aktivitet på kvinnesiden i norsk MMA! Silje Wahl, Ivana siric, Maria Andresen, Eivor Hovde Hoff, Elin Salomonsson, Mari Hofsøy Pettersen, Nikita Murphy og fler er aktive på konkurransefronten. Og selvsagt deg, Andrine Holt fra Novus Academy i Lørenskog. Fortell oss om MMA-utøveren Andrine Holt?

Jeg er en ganske aktiv og røff utøver.

Brytebakgrunnen din gir deg en stor fordel både teknisk, fysisk og ikke minst mentalt da få kampsportbakgrunner er så harde som bryting. Hvor mange brytekamper har gått du og hva tror du de har betydd for din sportslige utvikling?

Jeg har gått noen forskjellige brytestevner både innenlands og utenlands. Jeg tror at bryting har gitt meg en styrke og eksplosivitet som jeg kan bruke i MMA’en.

Nå skal du gå din andre amatørkamp på Battle Arena Norge 13. april. Fortell oss om motstanderen din og hva du tenker om matchupen?

Jeg vet helt ærlig ikke så mye mer om motstanderen min enn at hun vil nok være større enn meg, både i høyde og rekkevidde.

Din første amatørkamp var i fjor. Hvordan var det å gå inn i buret for aller første gang?

Når jeg gikk brytekonkurranser så slet jeg veldig mye med det mentale, og jeg gruet meg ekstremt mye til hva jeg skulle føle og synes om å gå min første kamp, noe som utviklet seg til å bli opplevelse som ikke var negativt. Jeg kom sent i gang i kampen og fikk kjent litt på noen gode slag, men når hodet kom på plass var det ganske gøy.

Norge har jo en sterk tradisjon for kvinnelig bryting på aller høyeste nivå. Bryting er jo også sportsbakgrunnen til veldig mange MMA-utøvere med stor suksess. Når du nå blir første norske kvinnelige bryter som satser på MMA, tror du andre norske kvinnelige brytere vil følge i dine fotspor?

Kanskje det. Det ville vært rart om man ikke gjorde det. Dette er jo gøy!

Marthin Hamlet Nielsen er jo den norske bryteren som har hatt størst suksess i MMA så langt og ligger an til å bli signert av de største organisasjonene. Har hans satsing inspirert deg?

Jeg har dessverre ikke så mye kjennskap til Martin, men han var en bra utøver på brytematten og gjør det bra i MMA også.

Selv om det er mange norske kvinnelige utøvere der ute som konkurrerer i dag i MMA så er det relativt få i forhold til herresiden. Hva vil du si til de kvinnene og jentene der ute som vurderer å ta på seg MMA-hanskene og prøve seg i buret.

Gjør det! Man har faktisk ingenting å tape.

Du skulle jo egentlig møte Maria Andresen fra MMA Trondheim om den første kvinnelige NM-tittelen i amatør noensinne på Cage Warriors Academy Danmark i desember. Du måtte dessverre trekke deg pga en skade, men nå ser det ut som om du vil møte kickbokseren og grappleren Ivana Siric fra Team Valhall om den tittelen på neste Cage Warriors Academy Danmark. Hva tenker du om den matchupen?

Jeg tenker det kan bli spennende, Ivana er en dyktig dame.

Er det noen du vil nevne eller gi oppmerksomhet til på slutten av intervjuet?

Klubben min Novus Academy, både Lørenskog og Lillestrøm. Og alle som gidder å henge med meg tross mitt humør før kamp.