Sigmund Hollerud: - Vi jobber allerede med neste show.

Det første norske MMA-showet er i boks. Battle Arena Norge ble avholdt 2. mars med to norske proffer som gjorde comeback og tre NM-tittelkamper i amatør pluss 2 amatørkamper på underkortet. Alt styrt i land med fast hånd av Sigmund Hollerud.

Sigmund, fortell oss litt om deg selv og den opplevelsen?

Jeg heter Sigmund Hollerud og er 31 år og livslang kampsportentusiast og notorisk ildsjel. Vi rodde i land en distribusjonsavtale med Amedia før jul og da var det bare å sette i gang! Jeg har jo arrangert kampsportkonkurranser før, men dette var en unik opplevelse for å si det mildt. Stressnivået var høyt, men vi fikk levert et kjempebra produkt med tøffe matcher og vi jobber allerede med neste show for april.


April? Det var en kort vending?

Ja, hehehehe. Vi holder på å jobbe med noen veldig gode kamper på proffsiden i de lettere vektklassene og Amedia var kjempeinteresserte i å kjøre på igjen når de hørte hvem vi er i ferd med å matche. Så følg med på Nettavisen og Battle Arena Norge sin facebookside for annonseringene våre av de de matchene i tiden fremover!

To av stortalentene fra Norges første amatørlandslag som dro til VM i Las Vegas i 2014, Joachim Tollefsen fra Frontline Academy og Gard Olve Sagen fra MMA Trondheim, gjorde sine comeback. Hva er dine tanker om de to kampene?

Dette var jo en del av vår motivasjon for å starte Battle Arena Norge, å gi norske utøvere en hjemmebane der de kan få den matchingen de trenger og ikke være avhengig av å alltid møte hjemmefavoritten på bortebane. Joachim og Gard har jo begge medaljer fra VM i 2014 så dette er gutter av meget høy kvalitet som vi kommer til å se mer til i de kommende årene.


Amatørkampene var jo også tøffe oppgjør. Noen av dem du vil fremheve?

Alle var actionfylte, amatørkamper er som regel alltid moro, men om jeg må velge noen favorittøyeblikk så må det være kombinasjonsboksinga til Ivana Siric fra Team Valhall som viste hvor høyt nivå hun allerede er på og Afrim Thaqi fra Novus sin dominans. Masse kred til motstanderne deres Maria Andresen fra MMA Trondheim og Tommy Skaugrim fra Frontline som viste stort hjerte og fightet tiden ut. Men alle amatørene fikk vist seg fram så det føles urettferdig å skulle favorisere noen... Man kan se reprisen på Nettavisen pluss, det anbefales!


Hvor mange fler show blir det i 2019?

I utgangspunktet to til etter showet nå i april, men om interessen fortsetter å eksplodere som med det første showet så vil vi ikke utelukke fler. Vår mediapartner var veldig fornøyd. 

Ikke mye tid til å slappe av for deg da?

Nei, men sånn er livet til en promotor vel? Vi er jo et større team som jobber med dette, trynet mitt blir dyttet fram som frontfigur, men vi er jo en gjeng entusiaster som arbeider hardt på dugnad enn så lenge for å få dette prosjektet oppe og går.

Hvilke kamper er det dere jobber med fremover?

Kan jo ikke avsløre de vi aktivt er i ferd med å fremforhandle. Men kan jo si hvem vi har i kikkerten for fremtidige show? Vi er jo kjempeinteresserte i å promotere fler kamper med Tollefsen og Sagen selvsagt, men de kan jo fort bli plukket opp av større show så vi vil jo ikke stå i veien for deres karriereambisjoner. Elijas Paknys, også fra Frontline, mistet jo motstanderen sin og fikk ikke gått kamp og 22-åringen er et av de største talentene vi har så han vil vi gjerne matche pånytt. Men Berat Berisha, tungvekteren fra Novus med internasjonale meritter i amatør, er en meget interessant mulighet. Christoffer Darre fra Frontline/Sarpsborg Chi er en kjempedynamisk bantamvekter som vi ønsker samarbeid med. OJ Mandt Johnsen er jo en villmann i buret som det hadde vært fett å ha med! Magnus Thorgers Jacobsen og Ismar Blagoje har jo begge holdt amatørbelter i Battle Arena Norge og begge er kjempetalenter som er på vei inn i profflivet. Og alle de fantastiske amatørene der ute selvsagt!


Noen ord helt på tampen?

Vi vil jo gjerne takke sponsorene våre www.fighter.no og the Juicery som gjør dette mulig og selvsagt Amedia og Nettavisen som var villige til å ta risikoen med å profilere sporten vår og de mange mange flotte utøverne vi har. Dette er bare begynnelsen, vi kommer til å bygge videre på suksessen og legge et grunnlag for legalisering av MMA så våre fightere kan gå foran sine norske fans på egen jord! Alle norske fightere der ute, ta kontakt og bli med på Battle Arena Norge sin satsing fremover!