Eric Mambo vs. Patryk Drottenberg Pre-fight Intervju.

image.png

Eric Mambo og Patryk Drottenberg møtes ved helgens Battle Arena 54.

Du skal gå om den norske amatørtittelen på Battle Arena Norway 2. mars! Fortell oss om hvem du er som utøver?

Eric: Jeg er en rolig kar men holder ingenting tilbake når jeg er inni buret. Jeg gir hundre prosent og det fører alltid til suksess. Jeg liker å fighte teknisk. Det gjør meg selvsikker og samtidig blir jeg en veldig farlig fighter.

Patryk: Jeg er en person som alltid har holdt på med noen form for trening. 

Hva førte deg inn i sporten MMA?

Eric: Jeg har vært kampsport interessert siden jeg var liten. Første blikk inn i MMA var i et TV-spill, UFC Undisputed, da var jeg 13 år. Jeg fikk et stort ønske om å starte med kampsport men jeg fikk ikke muligheten før jeg fylte 16 år. Jeg fant en klubb i hjembyen min (Skien Fighter Klubb). Jeg møtte opp på et nybegynnerkurs og ble forelsket i sporten etter noen uker. Uten kampsportbakgrunn slet jeg mye med mestringsfølelse, men jeg ga meg ikke. Det gikk minst tre måneder før jeg begynte å bli bedre. Har ikke sett tilbake siden og nå satser jeg fullt.

Patryk: Har alltid har interesse for kampsport helst siden jeg var en kid, trente Taekwondo og litt kickboxing når jeg var yngre. 

Legalisering av sporten i Norge er et hett tema. Hva tenker du om det?

Eric: Vi har folk som Thomas Rye Eriksen og andre i MMA-forbundet som har jobbet knallhardt for legalisering av MMA. Jeg har troa på at om ikke lenge så får vi se vårt første fullkontakt MMA-show her i Norge.

Patryk: På tide å legalisere. Sporten vokser konstant med nye klubber som åpnes, flere som begynner og det er mange som konkurrere på både amatør og proff nivå. Hadde vært kult med stevner her i Norge som kan kunne dra å se på.

Hva tror du betydningen norske amatørtitler har for legaliseringsprosessen?

Eric: For oss unge utøvere som vil nå langt er dette en kjempebra plattform for å konkurrere og utvikle oss. Vi har ikke noe annet alternativ enn å reise til andre land for å konkurrere men allikavel er det mange som deltar. Det Norge trenger er flere atleter som kommer seg på toppen som Emil og Jack. Når det skjer så blir det flere nordmenn investert til å faktisk følge med på MMA og forhåpentligvis kan politikerne se den positive siden ved sporten gjennom et publikum.

Hvem er ditt kampsportidol og hvorfor?

Eric: Jeg har ingen spesifikke idoler men jeg får inspirasjon av forskjellige fightere, både nye og veteraner. Jeg kan nevne noen som Israel Adesanya, Max Holloway, Jack Hermansson, Conor McGregor og Dominic Cruz. Jeg blir tiltrukket til de på grunn av fight stilen og tankegangen deres. Jeg selv synes at tankegangen min er mitt beste våpen i MMA og generelt i livet. Derfor har troen på at jeg skal nå toppen.

Patryk: Kanskje Bruce Lee. Men i mma så har jeg alltid likt å se på Georges St-Pierre, helt rå fighter!

Hva slags tanker gjør du deg om din kommende motstander?

Eric: Jeg har ikke noe særlig tanker om han. Jeg ser alltid etter tøffe utfordringer og håper jeg får det den 2. mars.

Patryk: Han ser ut som bra motstander med en spennende stil. Kan fighte stående og på bakken. Så tror dette kan bli en spennende kamp.

Om du kunne gi ett tips til ungdom som kunne tenkt seg å prøve ut MMA, hva ville det vært?

Eric: Ingeting er lett i starten, bare møt opp så fikse det seg.

Patryk: Prøv det, er ikke så skummelt som det kanskje ser ut som. Det er veldig spennende og man har alltid noe nytt å lære.

Noen du vil nevne eller gi litt kred til helt på slutten av intervjuet?

Eric: Vil takket Sergiu og Einar, de hjalp meg utrolig mye i starten. Selv om jeg er ikke med de nå, takk for alt. Min sponsor Marcus Nafstad fra Naprapatsentre. Anbefaler ham sterkt, du finner Marcus i Oslo Torgata 10. Aristo Manzouri som har gjort meg til den fighter jeg er nå. Joachim Tollefsen hjalp meg mye med forbedring i mitt siste kamp. Eirik Flaten som hjelper meg med bakkekamp. Alexander Hallfors som ordnet et superbra treningsprogram og kostholdplan. Patryk Nacewicz som er min sparring partner og krigs bror. Takk til morgens partiet gutta og trenere Teta og Mohsen.

Patryk: Alle på Novus Academy. Bra trenere og sparring partnere som har fått meg klar for enda en kamp. God kompis Stian som sørger for at vi står opp og trener styrke hver eneste morgen før jobb. Og spesielt samboeren min Lene som har stått på ekstra hardt siste månedene med med vår sønn på seks måneder slik at jeg kan trene meg opp til denne kampen. Hadde vært  umulig uten henne.