Peder Rosada-Svendsen: - Jeg håper at vi kan gå kamper her hjemme i Norge snart

image.png

Peder Rosada Svendsen er klar for kamp ved Battle Arena 54!

Du skal gå om den norske amatørtittelen på Battle Arena Norway 2. mars! Fortell oss om hvem du er som utøver?

Jeg heter Peder Rosada-Svendsen er 33 år fra Oslo. Trener på Novus Academy på Lørenskog under Ståle Nyang. Jeg er en god allround fighter men ser på meg selv som en grappler og “GNP” fighter. Føler selv at jeg tåler mye og gir meg ikke med det første og jobber hardt uansett hvor jeg havner.

Hva førte deg inn i sporten MMA?

Jeg spilte ishockey i nesten 20 år i Vålerenga og Hasle/Løren i første divisjon. Ble lei ishockey og hadde sett en del på MMA og fikk lyst å prøve det. Startet på partner gym for snart ti år siden med submission wrestling og derfra bare ballet det på seg. Trente på partner i mange år under blandet annet Thomas “Moon Lee” Hytten og Kenneth Bergh. Gikk min første grappling turnering etter cirka et års trening og første amatørkamp i 2014 i England. Så bare fortsatte det videre derfra til der jeg er i dag.

Legalisering av sporten i Norge er et hett tema. Hva tenker du om det?

Jeg håper at vi kan gå kamper her hjemme i Norge snart og vise folk flest at dette er en trygg sport og utøve og vise hvor seriøst alle som driver med dette er og hvor mange treningstimer vi legger ned. Jeg mener at vi har utrolig mange dyktige og talentfulle fighter her i Norge og vil bli lettere å gå kamper hjemme før da må man ikke reise så langt hver gang man skal gå kamp.

Hva tror du betydningen norske amatørtitler har for legaliseringsprosessen?

Jeg tror det vil vise at amatører også er gode utøvere som etterhvert vil ta steget over til proff. Og vil gjøre det lettere og ha folk som har godt tittelkamper til å gå proff og utvikle seg.

Hvem er ditt kampsportidol og hvorfor?

Fedor Emalianko og Michael Bisping. Fedor er kansje den beste gjennom tidene og en av de tøffeste fighterene i verden etter min mening. En tøffing som aldri før seg. Bisping er også et idol som alltid for alt i buret og har hatt mange tøffe fighter og en som har stor treningsvilje

Hva slags tanker gjør du deg om din kommende motstander?

Skal møte Magnus som er en “up and coming” ung kar som er en god fighter og vil bli en tøff motstander som jeg gleder meg til å møte og tror det vil en knall bra fight med mye action

Om du kunne gi ett tips til ungdom som kunne tenkt seg å prøve ut MMA, hva ville det vært?

Begynne å trene riktig. Tren så mye du kan og bland det opp så mye du kan. Ha det moro. Tren et sted hvor de tar vare på deg og lærer deg noe hver gang du er på trening. Legg igjen egoet hjemme og kom på trening for å trene. Selv om dette er en individuell sport så er det et laginnsats som får deg klar til kamp.

Noen du vil nevne eller gi litt kred til helt på slutten av intervjuet?

Vil spesielt takke Ståle Nyang og Ole Magnor som har hjulpet meg å steppe opp gamet mitt og gjort meg til en bedre fighter. Også en stor takk til alle på gymmet som jeg trener med og har sparret med. Novus academy er som en stor familie og det gjør stedet spesielt.