Maria Kaald Andresen vs. Ivana Siric Pre-fight Intervju

image.png

To norske kvinnelige fightere møtes til dyst ved Battle Arena 54, og vi har snakket med begge før kampen.

Kvinnelig MMA eksploderer i popularitet. Hva er dine tanker om kvinnen som startet det hele, Ronda Rousey?

Ivana: Jeg tenker at kvinnelig MMA alltid har vært tilgjengelig men UFC fikk frem Ronda Rousey som en stor stjerne og fikk folk til å se mere på kvinnelig MMA. Dette er selvsagt veldig bra og jeg som kvinne er veldig glad for det.

Maria: Har ikke fulgt så mye med på henne, men hun har gjort mye bra for MMA og kvinnelig MMA. Hun har sikkert banet vei for flere kvinnelige MMA-fightere.

Norge har kun en aktiv kvinnelig proff i Celine Haga. Er profflivet noe du kunne tenkt deg?

Ivana: Alle som kjenner Celine vet hvor hardt hun jobber for å være en proff MMA utøver. Det er en hard vei å gå og man må gi 100% av seg selv for å kunne være en proff MMA utøver. Det er absolutt noe jeg ser for meg i fremtiden og det er allerede en del av planen min.

Maria: Det er kanskje noe som frister på sikt, men det er en stund til det blir aktuelt. Nå fokuserer jeg på amatørkamper i første omgang.

På grunn av få utøvere er jo veien kort til toppen. Hvor mange amatørkamper tenker du å kjøre før en eventuell proffdebut?

Ivana: Jeg har ikke satt meg noe mål om hvor mange amatør kamper jeg skal gå før jeg går over til proff. Tror det valget blir tatt når jeg føler meg klar for det. Jeg ønsker å vise meg selv som en god amatør utøver før jeg tar steget inn i proff verden. Jeg har også planer om å ta titler i både Cage Warriors Academy og Battle Arena først.

Maria: Vil ikke gå proffkamp før jeg føler meg klar for det. Vil ha med meg mye erfaring fra amatør-MMA først. Kampen på Battle Arena blir bare min andre kamp, så jeg er helt i starten enda. Har ikke ett spesifikt tall på hvor mange amatørkamper jeg vil ha først, tar det litt som det kommer. Har ikke dårlig tid.

Sosiale media har jo blitt inngangsporten til popularitet i dag. Har du en strategi for hvordan du kan utnytte denne muligheten?

Ivana: Jeg har tidligere ikke brukt sosialer medier til å fremme meg selv som utøver men jeg har skjønt at dette er veldig viktig og at det er den beste måten for å vise seg frem på som utøver. Jeg har den siste tiden blitt mye mer aktiv på Instagram og ser at jeg som utøver får mye mer oppmerksomhet enn tidligere. Jeg har ingen spesiell strategi på hvordan jeg skal bruke sosiale medier men prøver å legge ut ting om treningene og kampene mine så mye som mulig.

Maria: Nei, ingen strategi der. Legger bare ut litt på Instagram (@mariakandresen) når jeg føler for det.

Det lages jo et TV-program om den kommende kampen din. Hva synes du om den opplevelsen?

Ivana: Syntes først of fremst det er veldig rart å få så mye oppmerksomhet. Det er jo en bra ting for å kunne vise frem hva jeg kan og at folk kan bli bedre kjent med MMA gjennom å se det på TV her hjemme. Også for å vise at dette ikke er en farlig sport, spesielt for kvinner som ønsker å prøve denne sporten. Jeg håper på å være et godt forbilde for alle dem og ikke minst hjelpe til med å legalisere MMA i Norge.

Maria: Veldig spennende og uvant opplevelse. Rart å bli filmet så mye, og er spent på resultatet. Det er selvfølgelig veldig gøy og stas at de vil lage et program om kvinnelig MMA og at jeg får være med. 

Som med tungvektere på herresiden så er det jo vanskelig for kvinner å finne sparringspartnere på egen størrelse. Hvordan har du løst den problematikken?

Ivana: Jeg har egentlig ikke noe problem med dette. Har veldig gode sparing partnere som er på ca min vekt, men også de som veier mere er veldig flinke til å tilpasse seg vekta mi. Jeg skulle ønske jeg hadde flere jenter å sparre med, men jeg skal ikke klage fordi teamet mitt gjør en kjempegod jobb med meg og jeg ser et jeg utvikler meg som fighter for hver gang jeg går inn u buret.

Maria: Har bare innfunnet meg med at jeg må sparre med tyngre motstandere. De jeg sparrer med er flinke teknisk og klarer å la være å bruke all styrken sin. Prøver å unngå å gå mot de  aller tyngste. På grapplinga har jeg flere sparringspartnere på omtrent samme vekt. Jeg og en venninne har startet opp “BJJ Girls Only” som er gratis BJJ-trening for jenter hver lørdag, så jeg håper noen av dem som er med der vil begynne med MMA etter hvert og på sikt bli gode sparringspartnere. 

Hva er din vurdering av din kommende motstanders game?

Ivana: Jeg tror at hun kommer til å prøve å ta denne kampen i bakken og prøve seg der, men jeg er ganske sikker i min JiuJitsu så jeg har ingen problemer med at kampen går i bakken.

Maria: Tror hun er habil både stående og på bakken. Tror det blir en spennende kamp.

Noen du vil gi oppmerksomhet på slutten av intervjuet?

Ivana: Jeg vil bare takke trenerne minne Quinten DeVreught, Tommy Rassmusen, Ken-Erik Hansen, Ronny Jevnaker og ikke minst kjæresten min Sasa Petrovic. Jeg vil også takke Fighter Sport Norge for at de sponser hele Battle Arena eventen og for at de har sendt meg masse kult utsyr og klær.

Maria: MMA-trener Thomas Formo, grappling-trener Eivind Kjønsvik og stand up-trener Thom Whillock. Alle på competition team, takk for mye god hjelp fram mot kampen. Vil også takke alle de andre på MMA Trondheim, det er et flott gym å trene på. Alltid god stemning og bra trening. Vil også takke Evolve Combat som er et bra merke med gode verdier som jeg er stolt over å være ambassadør for.