Kim Johansen: - Én smell og det er natta

48390585_2454681417880908_8225449871826485248_n.jpg

Vi har snakket med en av norges få tungvektere før kamp ved Sparta Fight Series.

Du er en av Norges nye tungvektstalenter i proff MMA. Introduser deg til den norske fanskaren!

Jeg er en hardt arbeidene familiefar på 42 år som har drevet med kampsport siden han var 5 år gammel. Jeg startet med Taekwondo i ung alder og mikset dette opp med andre kampsporter som boksing, bryting, kickboksing og karate.

Var på Taekwondo landslaget i 4 år og fikk med meg 49-7 i stats på fullkontakt TKD gjennom en del år med turneringer rundt i verden.

Måtte legge opp i en alder av 25 år pga skader i det meste av kroppen.

Var trener etter det i mange år og trente mine egne utøver opp til VM, OL, nordisk, og aldersbestemte landslag innen Taekwondo.

De senere årene har jeg begynt å trene meg opp igjen til å komme meg litt i form med vekter og MMA. Tanken var bare å se mye kroppen orket og tålte.

Treningene gikk bra og formen kom sakte med sikkert igjen og skadene klarte jeg å holde i sjakk så lenge jeg trente smart og riktig i forhold til form og alder.

Det var da tanken kom om å kanskje teste ut en amatørkamp i MMA og det å gå en MMA-kamp for fulle tribuner og få kjenne litt på kroppen hvordan en MMA kamp er.

Din andre proffkamp er 2. mars. Fortell oss om showet du skal gå på og hvilken type fighter motstanderen din er?

Showet heter Sparta Fight Series 3 og avholdes i Eastbourne i England. Det er et nyoppstartet event som avholdes for tredje gang med fightere fra hele verden med et bra nivå og kjente navn som kommer på evente. Profesjonelt opplegg på alle mulige måter.

Min motstander 2 Mars er en engelsk fighter med navn Carlie Milner 25 år, 126 kilo og 1,98 cm på strømpelesten. Han er 6-1 i K1 og 3-0 i boksing .

Han er en typisk engelsk slugger - mye kraft, vilje og mot men lite teknikk og taktikk.

Din første proffkamp var i oktober i fjor. Hvordan var det å gå i buret som proff for første gang og gi oss innsikt i hvordan oppkjøringa di var?

Ja, min første kamp var i oktober i fjor og for en opplevelse. Det var fantastisk morsomt og lærerikt. Jeg har gått mye kamper før men aldri i en oktagon, det var en helt unik opplevelse.

Oppkjøringen var litt hakkete hvis jeg kan bruke det utrykket. På grunn av småskader som hindret meg å trene opptimalt, lyskeskade, brist i ribbein, og et nesebrudd. Det var hardt å trene profesjonelt igjen med 2 økter pr dag og mat regime “deluxe”.

Nå samarbeider du med Norges mest solide K-1- og thaiboksingagent Jørgen Pedersen. Fortell oss om hvordan det samarbeidet startet og hva det innebærer?

Samarbeidet med Jørgen startet da jeg søkte etter en K1 thaiboksetrener. Vi fikk kontakt og jeg begynte og trene hos han litt og samarbeidet var igang. Han er en fantastisk dyktig og profilert trener med fantastiske meritter og en enorm kunnskap for faget. Vi kom litt gang med treningen og dette fungerte veldig bra, mye reising for Jørgen og litt utfordringer med skader og belastninger av trening for meg gjør at vi prøver å trene 2 ganger i måneden. Treningene er rettet mot forbedringer av min bokseteknikk og innføring i Thai boksing og detaljer innfor K-1 .

Tungvekt er en notorisk tøff vektklasse å hevde seg i da en eneste solid treffer gjerne vinner kampen. Hva er ditt perspektiv på det defensive for å unngå å gå på en sånn smell?

Tungvekt klassen er noe for seg selv, én smell og det er natta. Jeg går mye på timing og lese motstandere tenker jeg, umulig å se og lese alt av bevegelser og taktikk men holde avstand og analysere motstander nøye i forkant av en fight. Haka ned og garden opp, men synes dette er litt vanskelig å gardere seg mot. Å lese bevegelsen og motstander, avstand pluss timing er noe man kan forhindre litt å se Jon Blund med en gang, men dette er tungvekt så alt kan skje på et hundredel av et sekund .

Hvordan ser treningsopplegget ditt ut nå frem til neste match? Noen lærdommer du tok av første proffmatch du vil dele med oss?

Treningsopplegget mitt nå før dette fighten har gått mye på forbedring av kondisjon, fleksibilitet, styrke, atletisk trening og forbedringer av bokseteknikker, slag komboer, hurtighet og grappling.

Lærdom fra første proffmatch er vel å slappe av litt mer og nyte litt mer av opplevelsen og det å være i en oktagon.

Battle Arena vil fremover satse stort på nye norske profftalenter. Er det en interessant mulighet for deg til neste match?

Battle Arena hadde vært en fantastisk opplevelse for meg og mitt team, det står høyt for meg å få lov til å vise meg frem der.

Er det noen du vil nevne eller gi ros eller ris til på slutten av intervjuet?

Jeg vil bare takke trener-teamet mitt for enestående oppfølging og treninger, uten dere hadde jeg ikke vært her jeg er nå. Alle sponsorene mine og min familie. Og alle nye og gamle supportere for all fantastisk støtte og oppbakking, betyr enorm mye for meg, tusen takk.

53147925_320171515523503_3910368750058078208_n.jpg