Thomas Robertsen: - Det er en utrolig stor mulighet

52546664_952629004944086_4706812534647160832_n.jpg

Thomas Robertsen kan bli første nordmann som holder et Cage Warriors-belte. Ved CW 102 møter han James Webb for tittelkamp.

For de av de norske leserne som har lukket øynene helt for all utvikling innen norsk MMA de siste årene, fortell oss om MMA-utøveren Thomas Robertsen?

Jeg er 29 år gammel og kommer i fra Fredrikstad. Jeg har trent kampsport siden jeg var 7 år gammel. Startet å trene Karate i Fredrikstad og deretter Kickboxing. Da jeg ble 18 år gammel begynte jeg å trene MMA hos min coach Datchi Ngo på Sarpsborg Chi. Siden den gangen har vi vært som familie. Jeg har også hatt to år med trening på Valhall Gym i Larvik og ett år med trening på Polarsirkelen Kampsport i Mo i Rana da jeg studerte. Jeg har hatt en relativt lang amatør karriere før jeg valgte å gå over til å bli profesjonell. Jeg har ett mål om å gå minst ti profesjonelle kamper og deretter se hvor langt jeg har kommet.

Du kan bli historisk som første nordmann til å holde en Cage Warriors-tittel. Før deg har Mohsen Bahari og Jakob Løvstad kommet til kort i sine forsøk. Hva tenker du om det?

Det er en utrolig stor mulighet jeg har fått. Og jeg tenker mye på dette. Bare det å få tilbud om en tittelkamp er stort for meg, men det å vinne den vil være helt rått. Det er stort for meg og den lille klubben fra Sarpsborg. Jeg håper jeg er den rette mannen til å dra tittelen i havn.

Fortell oss om motstanderen din som du møter om CW-middelvektstittelen?

Han heter James Webb og er fra Irland og trener på gymmet SBG Swords. Han er brunbelte i BJJ og har et veldig bra press når han går kamp. En utrolig tøff motstander. Dette blir en tøff kamp for meg og jeg tror han er litt større i størrelse enn meg. Men jeg tror heller ikke han har møtt en person som meg før, så det blir spennende å se hvordan kampen utvikler seg.

Du har vekslet mellom weltervekt og middelvekt. Er det middelvekt du kommer til å satse på fremover?

Ja heretter er det kun middelvekt jeg kommer til å fokusere på. Men en fulltidsjobb ved siden av all den trening jeg gjør så er det vektklassen som passer meg best. Jeg har mye overskudd til trening og jeg yter hundre ganger bedre enn hvis jeg går ned alt for mye i vekt.

Med en seier her er du historisk sett på en kort liste over kandidater til de større organisasjonene i USA. Noen tanker om det?

Jeg har tenkt litt på det og jeg får egentlig bare se hva som hender i kampen. Jeg tør ikke å tenke lenger enn akkurat denne kampen. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å vinne denne kampen også får jeg tenke på det etter en eventuelt seier.

Fortell oss om klubben din, en av få i Norge som har produsert flere profesjonelle utøvere?

Jeg trener på Sarpsborg Chi MMA og Kickboxing som drives av Chris Datchi Ngo. Han er en veldig dyktig instruktør og har trent opp folk som Kristian Lapsley og Christoffer Darre innen MMA. Det er mange gym nå som har profesjonelle utøvere, men Chi MMA var ganske tidlig ute. Og nå begynner vi å få flere utøvere som går amatør og snart amatør kamper. Vi er det eneste gymmet i Østfold som har den stallen som vi har.

Du er jo kjent for dine eminente sparkeferdigheter. Men du har et veldig underkjent brytegame. Hva attribuerer du det til?

Brytegamet mitt er egentlig endel selvlært og ren kroppsbeherskelse. Men når jeg var noen år på Valhall Gym så ble brytningen mye bedre. De hadde mye bra bryting der. Også har jeg gjennom trening hos Chi MMA og tips og triks fra andre personer tatt til meg det jeg følte passet mitt game.

Er det noen du vil nevne eller fremheve helt på slutten av intervjuet?

Jeg ønsker å takke min storebror og Coach Chris Datchi Ngo! Jeg og han har ett helt spesielt bånd og han har formet meg til den fighteren jeg er i dag. Jeg vil også takke alle de kule folkene på Sarpsborg Chi som hjelper meg opp mot kampen. Uten dem hadde ikke dette vært mulig. Også en spesiell takk til Quinten og Tommy fra Valhall Gym som jeg har trent veldig mye med opp mot denne kampen. Og til sist vil jeg takke mine sponsorer Combat Corner, Bodypower og Sports Club Sarpsborg.

52134293_401858387037792_4124979100378988544_n.jpg