Tommy Skaugrim og Afrim Thaqi intervju

image.png

Tommy Skaugrim og Afrim Thaqi møtes til kamp ved Battle Arena 54. Vi har snakket med begge to før kampen.

Dere skal gå om den norske amatørtittelen på Battle Arena Norway 2. mars! Fortell oss om hvem du er som utøver?

Tommy: Jeg er en nysgjerrig og hardtarbeidene utøver med en annerledes bakgrunn. 

Afrim:
Jeg er Lørenskog-gutt, født og oppvokst. Jeg er av albansk opprinnelse, noe jeg bærer stolt.

Hva førte deg inn i sporten MMA?

Tommy: Selvforsvar.

Afrim:
Jeg har alltid likt å slåss, og MMA er det nærmeste jeg kommer en ekte kamp. Adrenalinet og spenningen det medfører er kanskje det jeg liker mest i tillegg til det å faktisk slåss.

Legalisering av sporten i Norge er et hett tema. Hva tenker du om det?

Tommy: Jeg tenker det er på tide å legalisere denne voksende sporten i Norge, slik at vi får også konkurrert her hjemme. 

Afrim:
Det er virkelig på tide! Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være legalisert. 

Hva tror du betydningen norske amatørtitler har for legaliseringsprosessen?

Tommy: Amatørtitler er med på å bringe flere utøvere i søkelyset og vil også være med på å øke interessen fra folket hjemme, noe som er viktig for å få det legalisert. 

Afrim:
Jeg tror det har stor betydning. Vi har mange aktive og talentfulle MMA-utøvere i landet vårt. Jeg håper Idrettsforbundet ser dette og legaliserer sporten snart. Muligheten for at flere nordmenn kan representere Norge og vise verden at vi er tøffe her er også større.

Hvem er ditt kampsportidol og hvorfor?

Tommy: Har ikke en, men flere rollemodeller jeg ser opp til. 

Afrim:
Jeg syntes Jack HermansSon er helt rå. Jeg ble inspirert av hvordan han kriget seg igjennom et ribbeinsbrudd under kampen mot Thales Leites. Ellers er jeg Khabib-fan på grunn av stil og fighting-mentalitet.

Hva slags tanker gjør du deg om din kommende motstander?

Tommy: Jeg traff han faktisk i Trondheim på en merkekamp og ser han har hatt en flott utvikling. Dette blir spennende! 

Afrim:
Jeg tenker ikke så mye på han. Jeg vet hva jeg skal gjøre og jeg kommer for krig.

Om du kunne gi ett tips til ungdom som kunne tenkt seg å prøve ut MMA, hva ville det vært?

Tommy: Prøv det ut! Uansett alder! Du lærer mye om deg selv og det er veldig gøy! 

Afrim:
Kjør på. Er veldig mye gode erfaringer og ta med seg. Man får gode venner og man knyttes til folk på en helt annen måte enn annen idrett. Samtidig er det en veldig god arena å blåse ut luft på.

Noen du vil nevne eller gi litt kred til helt på slutten av intervjuet?

Tommy: Jeg er heldig og trener på et kjent gym med flotte folk. Jeg vil her bla nevne Jack Hermansson og Mohsen Bahari som er to flotte ambassadører for vår sport.

Afrim:
Ståle Nyang og Ole Magnor all the way. Fantastiske trenere og lagledere. Vi er heldige som har dem. Ellers har jeg et team med veldig bra partnere og venner; Barndomsvenn Alend Bendy og stortalentet vårt Ishan Ayupov. Peder Rosada som har et hode lagd av Stein. Patryk Drottenberg som er en ekkelt teknisk fighter. Thomas Narmo som er definisjon på en tøff viking. Steinar Kronstad med masse erfaring som jeg prøver å plukke opp. Andrine Holt er et monster å rulle med. Og så har jeg selveste gutta i Avier, Richie, Magamed Dauletukaev, Hashim, Auos, Lorenzo, Bogdan, Mustafa og mange fler. Med andre ord er jeg utrolig takknemlig for familien vi har her på Novus Academy. Et veldig idéelt sted for å holde seg i god form, få nye venner og utvikle seg både som utøver og person.