Steinar Kronstad: - Når man har muligheten til og gå for norsk tittel så må man stille opp uansett vektklasse

Screenshot_20180828-214049_Facebook.jpg

Med hele 44 fullkontaktskamper innen kampsport er Steinar Kronstad klar for sin profesjonelle MMA-debut.

Du må være Norges mest erfarne proffdebutant i MMA? 
- Når det gjelder stående kampsport bakgrunn så. Men ellers har jeg ingen kamper i bryting/grappling.

Hvor mange fullkontaktskamper har du nå hvis du regner sammen både MMA og kickboksing? 
- Jeg mener det er 44 kamper.

Fortell oss om din motstander i proffdebuten i oktober og om showet du skal gå på?
- Han er en tidligere proffbokser som har bra krutt i nevene og som liker å slåss. Han går i tillegg til MMA fortsatt (bare knuckles boxing) og de  kampene han har tapt i MMA er mot gode motstandere sist mot Tobias Harila som Kenneth Evensen vant over nå. Så dette blir en tøff kamp som jeg vil holde stående satser på at lowkicks og knær tar boksingen hans.

- Angående stevnet så vet jeg ikke altfor mye om eventet fra før. Men er en god del norske fightere på dette kortet blant annet fem stykker fra fra Novus (Novus Academy, red. anm).

Du gikk jo Norges første amatørkamp om norgestittelen i 77 kilo på Battle Arena nå i juli. Du steppet opp og utfordret en veldig dyktig fighter i Daniel Pedersen i en vektklasse høyere enn du helst foretrekker å gå. Hva kan du fortelle oss om den fighten?
- Det var gøy og når man har muligheten til og gå for norsk tittel så må man stille opp uansett vektklasse. Fighten var som forventet han ville ned og jeg ville stå. Men han var flink til og ha godt feste på takedowns sine og var litt for sterk slik at jeg hadde problemer og komme meg opp. I andre runde klarte jeg og holde det stående og landet noen gode treffere. I 3 runde ble jeg litt for overivrig og angrep direkte med to tunge slag som han dukket under og tok meg ned.


I miljøet er du kjent for å ha lynraske og knallharde slag. Er det noen tips du har til aspirerende fightere til hvordan man utvikler slaghurtighet og slagstyrke? 
- De fleste norske i miljøet er flinke til og trene den fysiske biten. Men mange har en del og hente på det tekniske stående. Alle vet hvor viktig de små detaljene er når det gjelder submisson, små grep som gjør at kampene avsluttes. Men når det gjelder slag og spark er det mange som har fin basis teknikk. Men mangler det lille ekstra som gjør at slagene blir "usynlige" og harde. Så jobbe med alle små detaljer like nøye som man gjør i jiu-jitsu kan gjør at man får den lille ekstra kraften for og skade motstanderen 

Novus er jo i ferd med å bygge seg en bra stall av fightere. Hvem andre er det vi bør holde øynene åpne for i nærmeste fremtid?
- Ishan og Afrim er to unge fightere som har alle muligheter for å bli gode . Andrine Holt som også skal gå på stevnet er en farlig bryter som jeg regner med kommer til å hevde seg raskt innenfor toppen av europeisk MMA i løpet av de neste 3 årene. Så har vi ett par voksne fightere i Patrick og Peder som jeg regner med tar steget inn på pro MMA om ikke alt for lenge.

Med en såpass merittert kickboksingbakgrunn så valgte du å hoppe over til MMA? Hva var motivasjonen for det?
- Siden det er gøy å slåss og jeg ville utføre det som er nærmest en ekte fight uten noe særlig risiko for alvorlige skader.  MMA ser voldsomt ut og føles voldsomt ut når man utøver det men er få farlige skader. Så det er egentlig bare gøy. 


Som en klassisk skolert stående fighter hva vil du si er den viktigste forskjellen mellom regulær kickboksing og hvordan kickboksinga utøves i MMA-buret?
- Er en del forskjell da hanskene og takedowns gjør at bevegelse blir viktigere da man ikke kan stå og dekke seg for mye bak hanskene og vente på at motstander kan slå seg ferdig og svare. Da blir man enten tatt ned eller så lander slagene til motstandern.

- Angrepsdistansen er også forskjellig fra k-1 man står ofte lenger unna når slagveksling begynner i mma. Det blir fort også kortere kombinasjoner da hvert slag skader mer og faren for takedowns gjør at man ikke kan kjøre for lange serier ofte.