Sigmund Hollerud: - Vi har et lass av lettvektere vi kommer til å se mye av

37329520_10160767600210595_7159666776844795904_n.jpg

Sigmund Hollerud debuterte som MMA-proff 19. mai ved Evolution of Combat. 1. september går han i buret på ny og møter rumenske Dario Drotar.

Sporten begynner å bli så stor i Norge nå at til og med noen proffer flyr litt under radaren. Kan du fortelle oss om proffdebuten din for noen måneder siden?

- Jeg hadde min proffdebut 19. mai hvor jeg møtte den lokale fighteren Adam Gregory som main event på stevnet Evolution of MMA. For første gang så vil jeg si at jeg følte meg kanskje litt for rolig i kampen og det ble litt treningsmodus, men jeg følte meg sterk stående. Jeg gjorde en kardinaltabbe når kampen gikk til bakken som endte opp med meg på rygg med en ødelagt skulder. Resten av runden foregikk på bakken hvor han i siste sekund fant en heel hook.

Nå har du blitt booket til din andre proffmatch. Hva kan du fortelle oss om motstanderen du da skal møte?

- Neste match møter jeg en Rumener ved navn Dario Drotar. Ut i fra det lille jeg har sett er han i utgangspunktet en kickbokser som har gjort overgangen til MMA, glad i head kicks og har vunnet det jeg kan finne på KO/TKO. Gått mesteparten av kampene sine i Romania som gjør det vanskelig å finne helt rekord og dokumentasjon, men forventer en god stående fighter som blir morsom å teste seg mot.

Ikke nok med proffdebut, du har også gjort din debut som kommentator på Battle Arena Norge. Fortell oss om den opplevelsen.

- Jeg må jo si det er utrolig gøy å kunne hjelpe med å få sporten til å vokse på alle mulige måter. Så da jeg ble spurt om å kommentere Norges første fullkontakts «NM» i MMA kunne jeg ikke annet enn å takke ja. For de som hørte på håper jeg det hørtes greit ut, men kom gjerne med innspill så jeg kan forbedre meg til eventuelt senere anledning. Vil samtidig oppfordre alle amatører som tenker seg en proffkarriere å ta kontakt med Battle Arena for en sjanse på en NM tittel.

Frontline Academy har etablert en solid gjeng med lettere fightere nå. Gi oss en rundown av talentene vi kommer til å se mye av fremover blant de lette fighterne på Frontline?

- Du vi har et lass av lettvektere som jeg tror vi kommer til å se mye av, Er egentlig alt for mange til å nevne noen, men skal jeg forsøke meg på noen så må jeg først nevne Kenneth «the Berserker» Evensen som skal i ilden igjen 18. august for å hevne seg etter en dårlig dommeravgjørelse.

- Joachim Tollefsen har hatt maks uflaks med skader, men kommer nok til å gå kamp igjen snart! må si jeg synes synd på hans neste motstander!

- Christoffer «Darrelito» Darre har jo virkelig forbedret sitt boksingen sin etter boksekampen han gikk, så blir utrolig gøy å se de hendene i MMA sirkuset fremover.

- Patryk Nacewicz fikk jeg gleden av å være i hjørnet til når han vant den Europeiske tittelen i Battle arena og må si det tempoet og nivået på boksingen hans gjør nok at han ikke kan være amatør for lenge. OJ har blitt pappa, men gjør seg nok klar for ny kamp snart!

- Magnus Thorgers Jacobsen er en kar vi kommer til å se mye av alltid på trening og vil gå kamp hele tiden, og det er et lass av andre talenter og så beklager til de som er glemt.

Du har jo både TKD og BJJ-bakgrunn. Hvilke områder føler du at du må utvikle deg på for å holde tritt med nivået i en sport i rivende utvikling?

- Jeg har i det siste fokusert mye på det stående, men tror nok nå fremover jeg må tilbake igjen til litt mer grappling så jeg unngår å gjøre en sånn tabbe som jeg gjorde i sist kamp, det er uansett et evig prosjekt å prøve å forbedre alle elementer hvis man skal kunne lykkes i toppen.  Så føler jeg egentlig at jeg må bare forbedre alt litt hver dag.

Du har passert 30 og trener profesjonelt. Vil du si at du trener annerledes nå enn da du var yngre? På hvilken måte eventuelt?

- Definitivt. Først og fremst unngår jeg oftere nå flere dumme «kriger» på trening med spesielt tyngre folk. Er generelt ikke så interessert i å risikere å få dumme skader så forsøker å gå mest med folk på ca min vekt. Ellers er jeg nok blitt flinkere til å unngå trening når jeg er skadet og syk og heller trene alternativt når det må gjøres.

Som de fleste norske proffer så jobber du ved siden av for å finansiere satsingen. Hvilke tilpasninger må du gjøre for å få det til å gå i hop?

- Jeg har heldigvis en jobb som er fleksibel, det gjør det mulig å trene mye da spesielt i oppkjøringer. Ellers så må jo kabalen gå opp, så blir å trene før og etter jobb. Det hjelper å ha en jobb som ikke er fysisk så en kontorjobb som jeg har er ikke så dumt.

Noen du har lyst til å takke eller nevne på slutten av intervjuet?

- Jeg vil starte med å takke alle på Frontline, spesielt da trenerne Eduardo Teta Rios, Mohsen Bahari, Jack Hermanson og Aristo Manzouri. Ellers må jeg gi en spesiell takk til Joachim Tollefsen for å alltid stille opp og være den beste hjørnemannen! Alexander Hallafors som gjør kosthold og vektkutt om til en lek.