Marthin Hamlet: - Jeg føler meg på hjemmebane

Hamlet superior.jpg

Vi har snakket med Marthin Hamlet før helgens Superior Challenge 17 i Stockholm.

Du er i ferd med å bli den neste norske superstjernen i MMA. Fortell oss om reisen din fra bryting til den nordiske toppen i MMA de siste 2 årene?

- Det har skjedd utrolig mye de siste 2 årene. Jeg har fått masse energi av å bytte sport. Bryting har vært en stor del av livet mitt og har gitt meg mange gode verdier som jeg har tatt med meg videre.  Det har vært en større overgang en jeg forventet men jeg har jobbet systematisk over disse to årene og det er derfor jeg har tatt store steg i min nye karriere.  Jeg er heldig som kom inn i miljøet på Frontline Academy i Oslo. Der har jeg gode treningspartner som pusher mine grenser hele tiden. 

Superior Challenge er det ypperste innen nordisk MMA. Fortell oss om dine opplevelser i organisasjonen?

- Jeg er en stor fan av Superior Challenge. Profesjonell organisasjon med mange tilskuere. Jeg føler meg på hjemmebane når jeg går mine kamper der. 

Det er alltid ett problem for høykvalitetsfightere i de tyngre vektklassene å få motstandere, sånn som din lagkamerat Kenneth Bergh og ikke minst Cain Velasquez opplevde. Når tror du at du blir tvunget til å krysse over til UFC for å få motstandere som våger å møte deg?

- Jeg får mye selvtillit gjennom at jeg trener med mange gode utøvere. Mange av dem er i verdensklasse og det er det nivået jeg ønsker å ligge på. Det spiller egentlig ikke så stor rolle med motstandere nå. Jeg takker egentlig ja til alle forslagene promotørene sender. Jeg fokuserer på at jeg må hele tiden utvikle meg for tøffe kamper vil det bli i fremtiden. 

Du har jo utviklet en skikkelig treningsbromance med en annen kvalitetsfighter i Karl Albrektsson fra Sverige. Fortell om hvordan dere ble satt i kontakt og hva du føler dere begge har fått ut av treningssamarbeidet?

- Karl Albrektsson er en utrolig god utøver som jeg har fått kontakt med gjennom min trener Andreas Dybvad. Vi jobber utrolig bra sammen og får mye ut av treningene. Mye av forberedelsene i framtiden vil være med han.

Som representant for både norsk og svensk bryting i MMA er det noen andre brytere du tror kunne ha krysset over og gjort det skarpt?

- Enn så lenge er det ikke så mange som har valgt å krysse over. Men det hadde vært kult å fått selskap av Norges nye tungvektshåp i bryting Oskar Marvik. 

Med fartstid både fra Olympiatoppen, Frontline Pro Team, Blackzilians og UFC Performance Institute så har du erfart noe av det høyeste nivået innen sport. Hvis du måtte trekke ut en dyrekjøpt erfaring du kan viderebringe til de som starter i sporten i dag, hva vil det være?

Start med bryting, fortsett med bryting og deretter lær deg boksing, spark og grappling. 

Du fikk jo din start i Battle Arena som amatør. Nå skal det avholdes rene norske tittelkamper i amatør der i juli. Hva tenker du om det?

- Det er bra at det blir såpass mange utøvere fra Norge slik at det er mulig å arrangere slike tittelkamper. 

Du møter en annen tøff bryter i helga. Hva er dine tanker om motstanderen din og har du noen spådommer om hvordan kampen vil utspille seg?

- Kampen vil bli avsluttes i stående, første runde. 
 
Har du en beskjed til fansene dine i hele det norske og svenske brytemiljøet og hele det norske folk egentlig?

- Jeg synes det er gøy at mange følger med. Det gir motivasjon til å legge ned det harde arbeidet som trengs. 

Helt til slutt, har du noen du vil nevne eller gi en oppmerksomhet til?

- Mine sponsorer som gjør det mulig for meg satse. Takk til Activestore, Xcore Nutrition, Veko, Skogli Eiendom, Real Mat, The Juicery og Fotballfesten.

Men også en stor takk til mine trenere og treningspartnere, ogg ikke minst til min kone og sønn.