Seiersintervju med Jon «Wonderboy» Vetle Furuheim

Sent lørdagskveld sikret Jon «Wonderboy» Vetle Furuheim seg nok et tittelbelte.

Han møtte 17 år gamle Mik Periera som stilte opp på tre dagers varsel. Kampen endte med en TKO-seier i Jon Vetles favør, og vi i MMA-Norway har intervjuet den nybakte tittelholderen til Cage Warriors fluevektklasse.
 
Gratulerer så mye med seieren! Kan du ta oss gjennom din opplevelse av kampen mot Mike Priera?
- Takk! Kampen mot Mik Periera var ok, men absolutt ikke min beste prestasjon i ringen. Jeg hadde håpet på å få vist meg frem mer stående og følte jeg satt meg selv i unødvendige situasjoner. Submission-forsøkene hans satt meg aldri i noen fare, men jeg føler at jeg kunne tatt raskere kontroll i kampen. Alt i alt var det en bra og lærerik opplevelse, og det er alltid kult å vinne på TKO.

- Videre må jeg nok forberede meg på at alle vil undervurdere bakkekunnskapene mine, siden absolutt alle vil ta kampen til bakken.   
 
Dette er ditt 17. tittelbelte. Hvor mye betyr denne tittelen for deg?
- Denne tittelen betyr mye for meg siden det er et MMA-belte, men i det lange løp er dette bare en del av en større reise. Jeg ser på alt nå som trening helt til jeg når toppen.   
 
Tar du en liten ferie nå, eller er det rett tilbake til trening på Frontline?
- Det er dobbel trening allerede i morgen. Submission wrestling og BJJ. Jeg har ingen skader og synes dessuten det er kjedelig å ikke dra på trening. Jeg elsker å trene på Frontline Muay Thai. De er som min andre familie, så jeg gleder meg til å møte dem etter kampen.
 
Hva er planene videre fremover? Skal du forsvare beltet eller ser du etter nye utfordringer i andre vektklasser eller organisasjoner?
- Nå kommer jeg til å delta i litt diverse grappling- og BJJ-konkurranser, også blir det mye brytetrening og sannsynligvis noen brytekonkurranser. Jeg kommer nok til å forsvare tittelen på neste stevne, og det er allerede nevnt et navn som utfordrer. Men alt som er kamprelatert styrer Chris Nilsen som er treneren min.

- Det er også mulig at jeg dropper ned en vektklasse til 54 kg. Jeg gikk 56kg-klassen kun for å få motstander, så på frokosten etter innveiingen veide jeg nesten ett kilo under vektgrensen.