Post-fight intervju med Santarelli etter tittelseieren

28696145_10160057198860113_1901584728_o.jpg

17. februar tok Luke S. Santarelli endelig hjem fjærvektsbeltet i Contenders. Bare en liten uke etter seieren, vel hjemme i Trondheim tok vi oss en prat med 23-åringen fra Stavanger.

Ta oss gjennom din opplevelse av tittelkampen mot Ollie Sarwa?

- Kampen med Ollie Sarwa var en tøff opplevelse og han var uten tvil en verdig motstander som levde opp til sitt rykte. En ung, lovende og høyt respektert amatør fighter fra England.

- Sarwa viste et stort fighterhjerte i kampen og ga seg ikke uansett hva jeg dro frem fra arsenalet mitt og hvor mye jeg prøvde å knekke han med mitt tempo. Med god striking og grappling viste Ollie solide MMA-ferdigheter som forventet, men jeg ble ikke like imponert over brytingen hans. Vinnermentaliteten hans overrasket meg og uansett hvor mye jeg skiftet på tempo, tok han ned, ground & proundet, wall-wrestlet og thai-clinchet, sluttet han aldri å marsjere framover. Han forsøkte samtidig å treffe meg med velplasserte slag og spark. Ollie brukte også noen smarte leggspark i første runde, de gjorde virkelig susen og hemmet fotarbeidet mitt tidlig i kampen. Sparkene kjentes gjennom alle fem rundene vi kriget mot hverandre.

- Folk flest skrøt over innsatsen min i kampen og de mente at jeg briljerte mot engelskmannen. Men jeg føler personlig at jeg er i stand til å prestere enda bedre enn det jeg fikk vist den lørdagskvelden i Norwich. Jeg er usikker om dette skyldes vektkuttet, treningen i forkant eller kanskje var det frokosten jeg spiste på kampdagen. Det jeg vet er at jeg ikke følte meg hundre prosent og når jeg ser tilbake på kampen følte jeg meg litt seig og generelt treg allerede fra start. Derfor håper jeg til neste gang å få vist alle enda mer av mitt sanne potensial inne i buret.

Hva betyr seieren for deg personlig?

- Seieren betyr faktisk veldig mye for meg! Jeg har alltid drømt om et meritt som dette, helt tilbake til jeg startet med MMA for snart 4 år siden. Jeg og noen andre kampsport-kompiser inngikk faktisk en liten avtale om at vi alle skulle vinne minst et tittelbelte før karrierene var over.  Og etter at min første tittelkamp mot Mantas endte i No Contest, var jeg usikker på om jeg ville få en ny tittelsjanse i amatør. Når muligheten endelig dukket opp og at jeg kom seirende ut, var følelsen rett og slett ubeskrivelig for meg.

- Nå håper jeg å oppleve den samme euforiske følelsen når jeg en gang i fremtiden tar hjem mitt første profesjonelle tittelbelte.

Hvordan har uken etter seieren vært? Et bilde av deg i rullestol ble lagt ut, er du skadet?

- Uken etter kampen har vært fantastisk, den har bestått av velfortjent hvile og kos sammen med de jeg er mest glad i. Når det gjelder rullestolbildene/videoen er det heldigvis ingenting å frykte, tvert imot er det hele egentlig ganske komisk.

- Som tidligere nevnt traff Ollie meg rimelig bra med noen leggspark, du kan si at disse sparkene kjentes godt dagen etter. Jeg måtte rekke det første flyet samtidig som vi hadde kort mellomlanding ved Schiphol i Amsterdam, og kjæresten min hadde derfor bestilt assistanse til meg uten jeg var klar over det. En av crewet ved Norwich flyplass viste seg å være fan av sporten og han hadde fått med seg både kampen og resultatet. Hendelsen endte med en liten parade hvor jeg ble trillet til KLM-flyet i rullestol, ikke nok med det, jeg ble til og med kjørt helt bort til flyet mitt i Amsterdam også. Flyvertinnene om bord på flyet til Amsterdam var utrolig hyggelige og serverte meg et lite seiers måltid med gratulasjons kort. Jeg ble rett og slett behandlet som en «konge» hele turen hjem til leiligheten vår i Trondheim.

Hva er planen din etter å ha beseiret Ollie Sarwa og endelig tatt hjem fjævektsbeltet i Contenders?

- Planen videre er ikke helt spikret enda. Jeg føler at tiden for å debutere som proff så å si er inne, men jeg ønsker kun å ta steget videre når den rette muligheten tilbyr seg.

- I tillegg er jeg nå regjerende fjærvekts-mester ved Contenders, og at jeg er tittelholder betyr jeg teknisk sett må forsvare tittelen før eller siden. Som tittelholder har jeg nå en unik mulighet til å få møte de beste amatørene i Storbritannia og resten av verden, noe som vil gi meg viktig erfaring.

Uansett hva jeg bestemmer meg for blir det utfordrende, samtidig er tittelen positiv for min videre MMA-karriere og jeg gleder meg veldig til å se hvor veien fører meg videre.