Ny tittelkamp for Luke Santarelli

14547620_1791760524424146_3234135117194592256_n.jpg

«Ja, jeg forbereder meg til ny tittelkamp i fjærvekt». Kampen går under samme organisasjon som sist, Contenders.

Navn: Luke S. Santarelli Født: 11.06.1994 Høyde: 173,5

«Lucky» Luke S. Santarelli (4-2-0 1NC) sin forrige tittelkamp mot Mantas Smailys endte frustrerende. Etter en slagveksling i runde to skallet fighterne hodene sammen, noe som resulterte i at kampen ble stoppet og ingen vinner kunne kåres. Nå er 23-åringen klar for å entre buret igjen i ny tittelkamp under den engelske organisasjonen Contenders.

Fjorårets tittelkamp

Opplevelsen min av ‘’No-Contest’’ resultatet fra september var rar, kort forklart. Dagene frem mot oppgjøret med Mantas var fantastiske og gikk akkurat som planlagt, med et bra vektkutt i boks, god stemning blant coachene mine og en perfekt oppvarming før kampstart. Selve kampen startet særdeles bra med en rolig første runde, hvor jeg brukte tiden til å måle motstanderen før jeg senere skrudde opp tempoet i andre runde. Mantas begynte å bli sliten, mens jeg økte tempoet videre og alt gikk som en drøm. Helt frem til vi smalt skallene sammen midt i andre runde.

Beltet gikk i dass for oss begge og etter alt det harde arbeidet som begynte å vise seg under kampen følte jeg både alt og ingenting samtidig. Først føltes det ut som om jeg hadde tapt kampen, både på grunn av den manglende konklusjonen, men og at beltet manglet rundt hoften min. Samtidig følte jeg at jeg hadde prestert såpass bra at jeg mener jeg hadde vunnet om kampen bare hadde fått lov å fortsette.

Mantas hadde kastet det meste av arsenalet sitt mot meg og jeg hadde børstet det av med minimal anstrengelse, men tross for rosen jeg har fått av alle rundt meg, klarer jeg enda ikke legge kampen bak meg og det ubesvarte spørsmålet om hvem av oss som er best.

Tiden etter etter tittelkampen og off-season

Hverdagen min har bestått av mer eller mindre det samme i off-season perioden som i on-season, nemlig trening. Jeg har prøvd å forbedre meg både atletisk og teknisk, samtidig som jeg har brukt mye tid på både styrke og kampsport-trening etter tittelkampen mot Mantas. Jeg har deltatt i boksing for moro skyld og hadde en vellykket debut kamp mot en flink og erfaren bokser på en lavterskel Fight-Night gala på Kampsport Huset i Stavanger. Ellers har jeg trent iherdig, på jakt etter ny kunnskap til å bruke både inne og utenfor buret. Jeg har selvfølgelig tatt små avbrekk fra det tunge rutinebelagte treningsregimet mitt innimellom, men jeg elsker det jeg driver på med og du ser meg nok derfor alltid i aktivitet uansett hvilken tid på året det er.

Klar for ny tittelkamp og tøffeste motstander så langt

Ja, jeg forbereder meg til en ny fjærvekts tittelkamp i Norwich under samme organisasjon som sist, nemlig Contenders, men det blir dessverre ikke rematch mot Mantas Smailys, siden han heller valgte å trekke seg fra rematchen og skal gå en MMA-kamp et annet sted samme dato som vi var booket til å slåss.

I stedet skal jeg gå match mot en ny ungløve som heter Ollie Sarwa, en 20-åring med 6-1 record som i tillegg er Contenders sin amatør K-1 fjærvekt-mester. Gutten er en flink striker med gode bakke ferdigheter, han marsjerer som et tog i en retning og er knalltøff i ‘’pocketen’’. Han virker både sterk, utholdende og rolig under press. Det i seg selv gjør han til en stor fare for hvem som helst som møter han. Så, grunnet hans ‘’all-round’’ evner og tøffe mentalitet tror jeg han mest sannsynlig er en av de tøffeste utfordringene jeg har møtt hittil, men jeg føler personlig at alt det Ollie gjør er jeg også i stand til å gjøre like bra, om ikke bedre enn han.
Derfor er jeg veldig spent på å se hva som skjer når vi møtes i buret 17. februar.
 
Forberedelsene frem mot tittelkampen

Den siste tiden frem mot kamp vil nok bestå av det samme som alltid, nemlig vektkutting og mentale forberedelser før Fight-Night. Treningen som har forløpt gjennom de 6-8 ukene i camp har forberedt kroppen min på den store påkjenningen jeg vil møte 17. februar ved Contenders #22. Alt som gjenstår nå er å klare vekten og sørge for å være hundre prosent tilstedeværende når buret lukkes og kampen starter.

Tanker rundt det kommende året

Jeg håper å ha enda en vellykket sesong/ halvår med trening og slåssing selvfølgelig. Så lenge jeg holder meg skadefri og økonomien strekker til, ønsker jeg enda en amatørmatch før sommeren. Jeg har fått med meg at BCMMA skal ha et lite event 7. april, hvor nevnte Mantas Smailys er fjærvekt-mester i den organisasjonen, så hvem vet… Men først må jeg komme meg gjennom den enorme utfordringen som venter meg 17. februar før jeg begynner å spekulere om fremtiden.

Skulle det gå over all forventning er det fullt mulig at du ser meg med proffhansker allerede så tidlig som starten på neste sesong.

Contenders 22 braker løs 17. februar i Norwich, England.