Jack Hermansson: - Mitt mål er å bli best

689501934.0.jpg

Førstkommende lørdag møter Jack Hermansson amerikanske Gerald Meerschaert på UFC on Fox 31.

Du skal nå inn i din syvende UFC-kamp, det meste noen fra det norske MMA-miljøet noen gang har gått. Hva er dine tanker om det?

- Det er veldig gøy å kunne kalle seg en UFC veteran og jeg er stolt over hva jeg har klart å få til. Men når det er sagt er dette bare begynnelsen og jeg har de fleste av kampene mine i UFC foran meg.

Fortell oss om din motstander? (Gerald Meerschaert 28-8).

- Meget erfaren motstander som er flink til å finne en måte å vinne sine kamper på. En tøff og intelligent fighter. Må anses å være litt av en grapplingspesialist med sine tyve submission-seiere. Men han byr på utfordringer stående da han står southpaw og det er alltid litt ekstra tricky.

Om vi her på MMA Norway ikke tar feil så vil du med denne kampen komme på delt fjerdeplass med Reza Madadi over antall UFC-kamper gått blant alle nordiske utøvere, bak Latifi, Gustafsson og Kampmann. Hva betyr det for deg?

- Jeg syns det er kult men det betyr ikke så mye. Mitt mål er å bli best, det er det som betyr noe. Jeg heier alltid på alle nordiske fightere!

Siste kampen din var jo kanskje det råeste comebacket i sportens historie. Fortell oss hvordan det føltes for deg og hva som kunne motivere deg til å komme tilbake etter en så alvorlig skade og stoppe motstanderen din?

- Det er nok bare sånn jeg er. Hver fight handler om noe jeg har viet livet mitt til. Så hver kamp så føles det ut som om jeg kjemper for mitt liv. Noen ganger skjer det forferdelige ting men jeg gir jo ikke opp livet mitt for det. Motivasjonen går nesten over til å bli et instinkt, det føles farligere å gi opp enn å fortsette å krige for seieren.

Hvordan var rehabiliteringsprosessen etter skaden? Noen tips du ønsker å dele med andre utøvere som sliter med de uunngåelige skadene sporten dessverre fører med seg?

- Alt gikk som det skulle, men det tok tid. Jeg skadet meg i mai men fikk ikke begynne å sparre før september igjen så det var mye alternativ trening. Mitt tips er å alltid sjekk opp hva som har skjedd ordentlig. Ikke vær fornøyd med å ikke vite og tenke at det går bra. Finner de ingenting på røntgen så ta MR, CT eller hva enn som må til for å få ting diagnostisert ordentlig. Først da så vet du det du trenger for å få riktig oppfølging.

Det er jo igjen en lokal favoritt du møter på hans hjemmebane. Hvordan stiller man seg inn mentalt på å gå inn i løvens hule gang på gang som du gjør?

- Det er noe jeg har gjort i hele karrieren og ingenting jeg bryr meg om eller tenker over. Man må kunne vinne kamper over alt hvis man skal bli best.

Når det blir UFC i Norden igjen så vil jo du være en av hjemmefavorittene. Merket du noe til den forskjellen i Nicholson-kampen?

- Det er klart at det er litt ekstra stas å gå på hjemmebane og jeg gleder meg til neste gang. Jeg følte mye god energi under Nicholson kampen men tror ikke det gjør så veldig mye forskjell på prestasjonen til syvende og sist.

Er det noen du vil takke eller nevne på slutten av intervjuet?

- Jeg vil takke mine trenere, mitt team, mine sponsorer og sist men ikke minst alle mine supportere. Tusen takk!