Marthin Hamlet: - Jeg ser fram til å avslutte han

Foto: John Andresen

Foto: John Andresen

Marthin Hamlet er klar for ny kamp ved Cage Warriors Academy i Danmark.

Du skal gå din femte profesjonelle MMA-kamp nå i desember. Fortell oss om showet du skal gå på og hva det betyr for norsk MMA og deg personlig?

- Jeg gleder meg til min femte profesjonelle kamp og jeg skal gå på et show som heter Cage Warriors Academy Danmark. Showet arrangeres av Mark O. Madsen sitt team og jeg inngikk en avtale med dem. For meg er det kult å gå på «hjemmebane» og Danmark er en kor tur for nordmenn. Det er over 2000 solgte billetter så det kommer til å bli gøy å konkurrere der. For norsk MMA kan dette være et fint sted å bygge karrieren sin. De har både amatør og proff kamper.

Motstanderen din er Lukasz Parobiec, den mest erfarne og tøffeste motstanderen din så langt. Han har knocket tungvektere og stoppet folk på triangel fra bunn. Han har blant annet gått uavgjort mot kickboksingstjernen Chi Lewis Parry, gi oss din vurdering av han.

- Han er en erfaren MMA utøver med mange kamper. Jeg ser fram til å avslutte han i løpet av tre runder. Ingen hokus pokus, jeg har utviklet meg mye og det kommer til å vises.

Din vektklasse, 93 kilo, er jo historisk sett en klasse der 5-6 profesjonelle seire kan lande deg en kontrakt med de virkelige store showene. Er det noe på gang i det stille og hva kan du eventuelt fortelle oss om det?

- Jeg kan ikke si så mye, men etter at jeg signerte med ny manager har det kommet mange interessante muligheter på bordet. Store organisasjoner. Jeg vil mest sannsynlig konkurrere i USA neste år.

Din manager gikk jo bort tragisk nok nå nylig. Fortell oss om hvilken person han var og hva han betød for deg og hvordan du ligger an med prosessen med å skaffe et nytt management?

- Jeg hadde kun møtt han noen par ganger, men vi hadde mye kontakt på Mail og telefon. Han ordnet møte med Dana White og det er det ikke alle som klarer. Det er tragisk at han har gått bort, både for fightere og familien hans.

Både du, svenske Karl Albrektsson og dine klubbkamerater Kenneth Bergh og Jack Hermansson har jo oppkjøring nå og bilder ligger ute av at dere trener sammen. Hva betyr det for deg å ha såpass høyt nivå på dine treningspartnere på trening her i lille Norge?

- Det er viktig med kvalitet og jeg er heldig som har mulighet til å trene med utøvere som Jack, Kenneth, Karl og flere.

Nå er din MMA-karriere inne i det tredje året. Hva synes du at du har fått utviklet mest etter overgangen til sporten?

- Jeg synes for første gang at jeg får brukt brytingen min veldig fornuftig. Det har gått litt tid for å få det inn med slag og spark. Nå begynner det å bli veldig bra.

Og hvilke råd vil du gi til andre norske brytere der ute som tenker tanken om å prøve seg på MMA?

- Kjør på, men forvent at det må legges ned mye jobb. Det er ikke bare å gå inn og bryte når motstander kan bruke slag og spark. Men når du får bygd opp en bra basic boksing og forståelse, da løsner mye. Keep going.

Helt til slutt, noe du vil si til dine fans og fremtidige motstandere i lettungvekt?

- Jeg merker at det er mange som ønsker å se meg gå kamp og setter stor pris på at de synes jeg er en interessant utøver å følge. Fremtidige motstandere kan forvente seg at de møter en motstander som vil orke runde etter runde, men går for å avslutte kampen så tidlig som mulig.