Håkon Foss: - Jeg aldri har vært i bedre form

31727764_1209605772509108_8782693054956961792_n copy.jpg

8. desember møter Håkon Foss briten Aaron Khalid ved Cage Warriors 100 i Cardiff.

Du har nå 5 kamper i Cage Warriors med tre lekre seire på avslutning. Tror du at du med seier på CW 100 kan posisjonere deg for en tittelkamp?

- Takk for det, Ja har ikke blitt mange decisions i min karriere, Liker når det skjer litt, absolutt.

Fortell oss om motstanderen din?

- Han heter Aaron Khalid, og har 7-4 i record, med mange submission-seiere.

Han- har jo gått to kamper mot regjerende weltervekstmester i CW Houston og har bare tapt på poeng. Du er jo en mester på å avslutte. Hvordan tror du en seier på avslutning vil påvirke tittelkampsjansene dine?

- Jeg skal nevne det i seiersintervjuet, at champen ikke klarer å avslutte folk. Det gjør jeg.

Hva kan du si oss om forberedelsene dine til denne kampen?

- Det har gått veldig bra, jeg kan si at jeg aldri har vært i bedre form. Jeg har endelig fått struktur og rette hjelpemidler rundt meg.

Weltervektstallen på Frontline Academy begynner å bli ganske sterk med deg, Emil Meek, Mohsen Bahari, Simeon Thoresen og amatørene Magnus Thorgers Jacobsen, Elijas Paknys, Samir Zahirovic m.fl. Hva har det å si for deg og din utvikling å ha så mange kvalitetsutøvere i din egen vektklasse å trene med?

- Det er kjempe bra for oss alle, vi får mange stiler og kroppsformer å trene mot. Jeg har trent mye med Elijas i denne campen. Jeg må si att gutten er like sterk som en bjørn. Jeg har også hatt noen gode runder mot Simeon, Mohsen og mange andre gode på teamet.

Ernæring er jo viktig for profesjonelle utøvere. Har du noen tips til unge utøvere som er på vei opp og frem?

- Spis mye carbs og grønt etter trening, ha gjerne litt carbs i vannet under harde økter og ikke tenk på vekta før det nærmer seg kamp.

Du er jo en av få norske utøvere som faktisk kan trene profesjonelt med sponsorbacking. Hvor viktig har det vært for deg?

- De 5 første årene i min profesjonelle karriere var jeg i hundre prosent i jobb på jernbanen. Å få sponsorer når min karriere virkelig fikk fart har gitt meg muligheten till att fokusere fullt på sporten og livstilen.

Har du noen du vil nevne eller sende en beskjed til helt til slutt?

- Takk til mine sponsorer Rizk, Njie, Fighter, Pacific Poké, Juicery, Brikeby-Osteopati, CombatsportPerformance for at dere hjelper og tror på meg. Takk til alle gutta på Frontline Pro Team, Trenere Eduardo "Teta" Rios, Aristo Manzouri, Mohsen Bahari, Svein Torgersen og Alexander Hallafors. Og alle mine elever på Gym Ila! Og sist men ikke minst til min gravida kjæreste Jeanine!