Kenneth Bergh: - Jo større test og større mulighet jo mer interessant og spennende er det

17158949_792185150931195_1466175325263322563_o.jpg

24. november er ubeseirede Kenneth Bergh co-main event på Golden Boy Promotions i Los Angeles, vi har tatt en prat før kampen.

Du skal være co-main event på Golden Boy Promotions 24. november i Los Angeles. Motstanderen din er den tøffeste du har blitt satt opp mot så langt i din karriere, men er relativt ukjent for den jevne norske MMA-fan. Hva kan du fortelle oss om han og hans kampstil?

- Han er rangert som nummer én i Mexico og som nummer to i hele Latin-Amerika, og har avsluttet alle matchene sine i første runde så han er åpenbart en tøff, dyktig og aggressiv motstander. Han er fysisk og har også en fordel av det å trene i Mexico City i høyden, så selv om matchene er avsluttet tidlig tviler vi ikke på at matchen vil være tøff i de senere rundene om den går dit.

- Når det er sagt er det akkurat den type motstander og matchup som interesserer meg og virkelig får meg til å fyre på alle sylindre. Jo større test og større mulighet jo mer interessant og spennende er det. Jeg har kontinuerlig sagt at progresjon er utrolig viktig for meg i karrieren og at jeg ønsker å kontinuerlig møte tøffere motstand og komme nærmere målet om å etablere meg som en av de beste lett-tungvekterne i verden.

Golden Boy er jo en av verdens største boksepromoterer og dette er deres første MMA-show. Hva er dine tanker om at du får muligheten til å gå kamp her som hovedkamp under legendene Liddell og Ortiz sitt oppgjør?

- Det er en enormt stor mulighet og i tillegg er det en veldig god indikasjon på at Golden Boy ser mye interessant og promoteringsverdig i matchen. Det er denne typen matcher man jobber så hardt for å oppnå og muligheten til å konkurrere på et historisk event foran et så stort publikum i en av verdens største byer gjør alt det harde arbeidet utrolig verdt det.

Du har jo skiftet management siden sist match. Hva kan du fortelle oss om det nye managementet ditt og prosessen frem til byttet?

- Jeg følte at kommunikasjonen og interessene ikke var helt på linje og det ble problematisk å forholde seg til å ikke få konkurrert på grunn av matcher som ikke endte med å bli noe av og da man er signert med et management nettopp fordi man ønsker å avansere i karrieren er det utrolig viktig å kunne ta avgjørelsen om å bytte om ting ikke går videre etter planen. Når det er sagt har jeg ingen vonde følelser og det var kun et forretningsmessig valg og nå er jeg utrolig fornøyd med mitt nye management, spesielt godt er det jo å se at ting ordner seg med en gang og da på en så stor scene og en så stor mulighet.

Med en så stor promotor i ryggen som Golden Boy så kan jo fremtiden virke veldig lys. Hva tenker du om veien fremover?

- Jeg har alltid fokus på utfordringen jeg har foran meg og selv om det kan være fristende å se for seg hva som kan komme og hva som vil bli er det kun drømmer og ikke en realitet så før man faktisk har prestert vil ingen av disse drømmene være oppnåelig. Presterer jeg som jeg vet jeg kan og har jobbet hardt for å gjøre vil ting materialisere seg og oppnås naturlig.

Norden har jo et oppkomme av dyktigelettungvektere. På Frontline i Oslo er det jo deg, Marthin Hamlet Nielsen, amatørene Martynas Andrikis og Eskild Magnussen og du har jo også trent med Karl Albrektsson, Alexander Gustafsson og Ilir Latifi. Hvilken betydning har det for deg og din utvikling som utøver å få trent med andre lettungvektere av så høy kvalitet?

- Jeg har alltid vært enormt heldig med treningssituasjonen min fra første stund og første dag jeg begynte å trene MMA og det å ha hatt Jack som hovedstreningspartner i så mange år har vært helt uvurdelig. Det å reise og trene rundt i verden med motstand i verdensklasse har også vært utrolig viktig, men det har også skapt en enda større verdisetting på situasjonen her hjemme og hvor heldig jeg er som har et så solid team rundt meg i absolutt verdensklasse. Det å utøvere i verdensklasse som Marthin og Jack å trene med hver eneste dag i tillegg til nivået generelt på Frontline og kontinuerlige instruksjoner fra Mohsen og Teta er helt fantastisk og jeg føler meg utrolig heldig.

Har du fokusert på noe spesielt i denne oppkjøringen?

- Målet har vært å skreddersy treningen for å peake alle elementer fysisk og psykisk i tide og samtidig finspisse de tekniske detaljene jeg tror blir viktig for å kontrollere matchen. Skal ikke gå for spesifikt inn på det da det er mye å ta av, men ting har gått veldig etter planen og føler meg bedre enn noensinne.

Etter å ha sett bilder av deg og Gustafsson som sparrer så er det vel obligatorisk å spørre om hva du tenker om rematchen deres om UFC-tittelen i romjula?

- Det blir utrolig spennende og da jeg har trent med Gustafsson tidligere er det helt klart enn ekstremt motivert og dreven versjon av Gustafsson nå. Utrolig våken, sulten, positiv og motivert og om det holder til seier over sportens kanskje beste utøver noensinne er vanskelig å si, men det lover godt for en utrolig spennende og tøff match.

Er det noen du vil takke eller nevne på slutten av intervjuet?

- Alle på Frontline, Jack, Mohsen, Håkon, Emil, Teta, Darre, Tollefsen, Marthin, Evensen, Svein osv osv osv, Blake og Thomas på Magnat, manageren min og selvsagt alle som følger med og kontinuerlig støtter opp, men når det er sagt er jobben enda ikke helt ferdig og når den er gjort får jeg tid til å sette meg ned og virkelig takke alle.

(En takk til deg og Andreas som alltid har hatt troen og alltid gjort ditt beste, ikke bare for meg, men alle rundt deg, det setter vi alle enormt stor pris på og tenkt bare at på et tidspunkt visste jeg ikke om jeg skulle eller kunne fortsette, men du hadde troen og ba meg om ikke å gi opp. Takk!)