Daniel Pedersen: - Jeg ønsker å få gått en del amatørkamper før jeg debuterer proff

Vi har snakket med norges ferskeste tittelholder i Battle Arena.

Du ble nettopp Norges første Norgesmester i MMA på Battle Arena i juli i 77-kilosklassen. Fortell litt om hva du følte da og om oppkjøringen du hadde til den matchen?

- Det var selvfølgelig fantastisk følelse å vinne den kampen. Jeg hadde en kamp tidligere i vår som det ikke ble noe av, så det å få gå kamp, spesielt en norsk tittel var jo en kjempemulighet. Oppkjøringa fram mot matchen har vært fin, fått trent bra, fått nok restitusjon og vært relativt skadefri. Kondisen følte jeg var helt på plass, så utover det var det mest bare å drille timing på de teknikkene vi ville bruke i kampen.

Du møtte en av de mest rutinerte amatørutøverne i Norge, Steinar Kronstad som nå skal gå proff. Hvordan la du opp strategien med tanke på hans lange kickboksingbakgrunn?

- Jeg visste han var god stående, så planen var å få han ned på bakken. Jeg følte meg allerede ganske habil i grapplinga så det var mye strikingrelatert trening, siden det er der han var mest farlig, samt drilling på takedowns. Jeg fikk avsluttet kampen med en submission og brukt litt av det vi har drillet stående, så er fornøyd med hvordan kampen gikk.

Nå kan vi offentliggjøre første tittelforsvar eksklusivt her på MMA Norway. Du skal møte Frontline Academys Magnus Thorgers Jacobsen. Hva tenker du om den matchupen?

- Jeg har sett et par av kampene hans, han virker som en tøff motstander, og flink både stående og på bakken. Fornøyd med matchupen, og gleder meg til kamp.

Som nykronet Norgesmester så er fremtiden lys for deg. Hvordan ser du for deg løpet fram mot profflivet?

- Jeg ønsker å få gått en del amatørkamper før jeg debuterer proff, for erfaringen sin del. Når man først har debutert proff er det jo forsent å angre seg, så ønsker å gå inn i det med så mye burtid som mulig.

Simeon Thoresen har vært både coach og hjørnemann for deg. Kan du fortelle oss hva det betyr for deg som ung utøver å ha en UFC-veteran til å hjelpe deg med utviklingen din?

- Det er selvfølgelig bra, Simeon har mye erfaring og jeg lærer mye av han. Jeg føler selv at jeg har hatt god utvikling siden jeg begynte og trene med Simeon. I tillegg er vi i samme vektklasse, så vi sparrer mye sammen. Det er tøft, men lærerikt.

Cage Warriors har nettopp startet sin egen underavdeling i Danmark som skal avholde show jevnlig fremover på Viasat. Er det noe du kunne tenkt deg å delta på for eksponeringen sin skyld?

- Cage Warriors er jo et veldig stort navn i MMA-miljøet, så det at de har spredt seg litt ut og, så vidt jeg har forstått, prøvd å få fram amatørfightere, er jo helt supert! Det åpner muligheter for oss som ønsker å nå langt og gir oss muligheten til å bli sett, ikke minst her hjemme i Norge. Det er nok bra både for fightere som ønsker eksponering og sporten som helhet i Norge. Det er absolutt noe jeg kunne tenkt meg i fremtiden.

OFC har flydd litt under radaren, men har bygd seg en solid stall utøvere. Fortell om dem og klubben din?

- Av MMA-utøvere har bl.a vi Luan Frantzen og Philip Nygård som konkurerer, som begge er gode fightere. Bendik Øyan er også en meritert utøver vi har som konkurerer i MMA så vel som andre stilarter. Vil også nevne Dat Hoang, en an våre thaiboksere og en god venn av meg som konkurerer mye i muay thai og som spøker om å gå en MMA kamp etterhvert. Ellers er det mange flinke folk på OFC, mye erfaring i trenere, med Fatima Pinto, Allan Wold og Thomas Moon Lee Hytten, og også i tidligere utøvere som Andreas Hoftun.

Noen du kunne tenkt deg å nevne eller takke helt til slutt?

- Jeg vil gi en shout out til alle på OFC, familie og venner, men spesiell takk til kjæresten min og min far, som begge har vært veldig støttende.