Luke S. Santarelli: - Jeg har aldri følt meg bedre fysisk og teknisk

21729585_10155532452416142_1680441859_o.jpg

"Lucky" Luke S. Santarelli er mer enn klar for tittelkamp mot Mantas Smailys ved Contenders 20 førstkommende helg.

Lørdag 16. september braker det løs i Norwich når Luke S. Santarelli entrer buret for å gå tittelkamp i fjærvekt mot Mantas Smailys i den engelske organisasjonen Contenders.

I dette intervjuet med MMA Norway forteller den meget talentfulle og spennende MMA-utøveren Luke S. Santarelli om sin bakgrunn innen kampsport, sin karriere så langt, forberedelser til kamp, sin kommende motstander og ikke minst hva som kan bli neste steg om han tar med seg beltet hjem etter lørdagens tittelkamp.

En dynamisk orkan

- Min bakgrunn innen kampsport er ITF Taekwon-Do, og jeg begynte å trene i Stavanger i en alder av syv år etter at min gode mor så en annonse i avisen. Siden den gang har jeg drevet på med kampsporten på et nasjonalt og senere internasjonalt nivå før jeg debuterte i MMA i en alder av tyve år. Nå trener jeg med Team Top Gun på MMA Trondheim og jeg har vært hos dem i over to år.

Jeg vil beskrive meg selv som en dynamisk orkan i buret, og jeg liker å tro at jeg er veldig uforutsigbar, i stand til å true motstanderen min fra forskjellige plan - og som en orkan vet du aldri hva jeg drar med meg i stormen min og slenger mot motstanderen.

Det som er så tiltrekkende med denne sporten her er at den er så brutalt ærlig. Det er så mye å mestre og så lite tid til å mestre alt på. Uansett om man går ut av buret seirende eller ei så vet man at det var innsatsen du la ned i dette som førte til det endelige utfallet.

Oppturer og nedturer

- Det har vært oppturer og nedturer i MMA-karrieren min hittil som det alltid kommer til å være i denne sporten her. Men jeg har lært mye av kampene mine og forbedret meg betraktelig takket være den tøffe motstanden jeg har møtt på gjennom mine seks kamper som amatør.

Årsaken til at jeg fikk denne tittelkampen hos Contenders er fordi jeg imponerte da jeg overrasket engelskmennene med en overbevisende seier sist jeg slåss i deres organisasjon i slutten av februar.

Kan sjokkere engelskmennene atter en gang

- En oppkjøring til kamp for meg består av cirka to økter om dagen med både styrke, utholdenhet og teknisk trening 5-6 dager i uken. Team Top Gun har spisset treningen min veldig mot min motstander og hans MMA-stil, og Thomas Rønning Formo og de andre coachene fra MMA Trondheim har tro på at jeg kan sjokkere engelskmennene atter en gang - og levere nok en seier for teamet.

Ta med beltet hjem

- Contenders er en voksende organisasjon som holder til i Norwich, en engelsk by cirka en time med tog fra Manchester. Organisasjonen holder nå et jubileumsevent med sitt tyvende show, og ønsker derfor å gi fansen underholdende kamper.

Det at jeg har blitt invitert til å være med på et slikt event er en ære spør du meg, og jeg gleder meg enormt til å overkomme en slik tøff hindring og ta med meg fjærvektsbeltet (- 66 kg) hjem.

Motstanderen min heter Mantas Smailys og er en høyt respektert og erfaren MMA-fighter i Storbritannia. Han har en record på 6-1 som består av noen gode og tøffe seire. Han har vært tittelholder i BCMMA (- 70kg) og ønsker tydeligvis nå å ta en ny tittel i en annen engelsk organisasjon, nemlig Contenders.

Jeg har aldri følt meg bedre fysisk og teknisk, så derfor gleder jeg meg veldig til å legge alt på linjen og se hva som skjer 16. september når buret låses og bjellen ringes. De som følger med kan forvente en spennende og dramatisk kamp med høyt tempo og mye trykk.

Jeg er helt klart en "underdog" i dette oppgjøret her, så skulle jeg vinne kampen min 16. september og ta med beltet hjem så vet jeg at jeg uten tvil er klar for en proffdebut så tidlig som i 2018.

Contenders 20 braker løs 16. september i Norwich, England.