Christopher Heum: "Det har vært min store drøm!"

Drømmen har blitt til virkelighet for den tidligere MMA-utøveren Christopher Heum som nå driver det nyåpnede gymmet Larvik Combat Center, som tilbyr alt man kan ønske seg innen MMA og kampsportrelatert trening generelt.

Et stort ønske og en lang drøm gikk i oppfyllelse for Christopher Heum da Larvik Combat Center åpnet 3. april, og det topp moderne gymmet har alt man trenger for å virkelig kunne satse på MMA. En aktiv karriere som utøver er tilbakelagt, og for Christopher Heum er det nå fullt fokus på rollen som trener.

MMA-debut som 17-åring

- Jeg har drevet med thaiboksing, BJJ og MMA siden 2001, og jeg gikk min første MMA-kamp i Finland samme år. Dette begynner jo å bli en del år siden, og det hele startet for meg i Sandefjord hos Team Pammachon med Jan Tore Stange og William Forsh. Der gikk thaiboksing og BJJ raskt over til MMA, og jeg var den første fra vår klubb til å konkurrere organisert (MMA). Jeg var vel også på den tiden yngst i Norden da jeg debuterte i kamp bare sytten år gammel.

Team Pammachon er forøvrig også hvor Simeon Thoresen startet sin MMA-reise som senere resulterte i at han ble første norske fighter med seier i UFC, noe vi naturligvis er veldig stolte av!

For min del så endte jeg opp med ti MMA-kamper i amatør og semi-pro, samt en sølvmedalje i Shooto EM i Nederland. Jeg fikk gått matcher i Sverige, Danmark, Finland og Nederland, samt mye submission wrestling og BJJ før skader dessverre satte en stopper for videre satsing. Dette var før for eksempel thaiboksing, grappling og MMA-stevner var å oppdrive på norsk jord, så det begynner jo å bli noen år siden. I dag er heldigvis alt i modifiserte utgaver å finne her til lands, og det er godt å se hvor langt sporten har kommet i utvikling og popularitet!

Det har vært en lang vei

- Jeg har vel egentlig tenkt på rollen som trener ganske lenge, og jeg hadde egne partier helt tilbake i Pammachon tiden hvor jeg hjalp til med å dra litt av lasset. Jeg har alltid elsket å coache og forstod kjapt at det var noe jeg kom til å forfølge videre når tiden var inne for det. 

Etter mange år med skader tok jeg steget i 2014 og startet mitt eget team i Larvik (thaiboksing og BJJ) som begynte å konkurrere. Teamet har flyttet på seg ved noen anledninger og vi leide oss også inn hos velkjente Vallhall Gym i Larvik, noe som resulterte i ett år  med godt og flott samarbeid. Jeg hadde hele tiden et ønske om å gjøre dette stort og virkelig satse. Jeg har et ønske om å få frem fightere, og forstod tidlig at noe ekstra må til. 

Helt siden jeg var seksten år og begynte å trene selv har det vært min store drøm at jeg en dag kunne åpne mitt eget senter som har alt! Det har vært en lang vei, men nå er vi endelig der. 

Dette har nå ført til satsingen med Larvik Combat Center.

Larvik Combat Center

- Min visjon er å skape et topp moderne MMA-senter som tilbyr alt man trenger for å virkelig satse, og nå toppen innen MMA. Jeg ønsker et treningsmiljø som er inkluderende og varmt, men samtidig beintøft. Dette er et gym for fighting og for folk som virkelig vil satse, men vi har også egne partier for de som vil trene kampsport, ha det gøy og komme i form.

På Larvik Combat Center kan vi tilby thaiboksing, BJJ, MMA, styrke og kondisjonsprogram, selvforsvar for kvinner og barnetrening. Vi har boksering, MMA-bur, samt dusjer og garderober - med andre ord alt du kan forvente av et moderne gym i 2017. Alt dette er vi stolte av å kunne tilby som eneste av sitt slag i Vestfold!

Jeg er daglig leder og eier av Heum Kampsport og PT, og Larvik Combat Center hvor mitt ansvarsområde omhandler alt av kampsport på gymmet. Denne drømmen min hadde ikke kunnet blitt en realitet uten Roar Inlagen og Wenche Berger (står for selve driften av gymmet), og uten vårt samarbeid hadde dette blitt vanskelig. Men, vi slo oss sammen for å tilby innbyggerne i Larvik dette konseptet og det har blitt veldig godt mottatt. 

Vi er et dream team som stortrives med vårt senter!

I denne sammenheng ønsker jeg og få takke noen mennesker som på hver sin måte har bidratt til at dette har vært mulig, og for at kampsport ble en del av livet mitt:

Først ut er min Mr. Miyagi Jan Tore Stange som har lært meg nesten alt, og som har vært en utrolig viktig figur i min reise innen kampsport så langt. Han har reist med meg, betalt av egen lomme og ofret mye gjennom mange år - noe jeg er evig takknemlig for.

Maicon Gomes RGA Norway er både min BJJ-professor og venn, og jeg er veldig takknemlig for all kunnskap han har bidratt med. Jeg ble også promotert til lilla belte i BJJ av professor Maicon forrige måned, noe som var et stort øyeblikk for meg i min relativt korte karriere med GI.

Jeg vil også takke Roar Inlagen og Wenche Berger for at dere er så flotte mennesker som dere er, og at vi er der vi er i dag. Tusen takk, dere er helt rå begge to!

Til slutt så må også samboeren min Silje få en takk for først og fremst å holde ut med meg, og for all tålmodighet de siste par årene da dette var i planleggingsfasen og tok så mye fokus som det gjorde. Takk for alt jenta mi!