Gard Olve Sagen: "Superior Challenge blir stort for meg!"

Gard Olve Sagen er klar for sin andre proffkamp og møter Rostem Akman ved Superior Challenge 15.

 Superior Challenge 15 braker løs 1. april i Stockholm, og Gard Olve Sagen (MMA Trondheim) er tredje nordmann som er bekreftet for kampkortet sammen med Thomas Moon Lee og Marthin Hamlet Nielsen.

Gard Olve Sagen proffdebuterte med submission-seier over Michael Larsen, og møter nå Rostem Akman som har gått hele femten amatør-kamper(13-2) før kommende proffdebut.

Dogfight

- I min forrige kamp møtte jeg Michael Larsen som går for å være en grappler. Likevel så begynte han etter hvert i kampen å gjøre det bedre enn meg stående, og jeg lot meg bli frustrert. Det førte til at jeg ble truffet av et "flying knee" til hodet, men heldigvis hadde jeg trent veldig hardt før den kampen - noe som tillot meg å komme tilbake igjen selv om det kostet mye.

Planen var å holde kampen stående, men etter at jeg ble trekt ett poeng i første runde så visste jeg at jeg nå måtte inn å krige, ta det ned til bakken, grinde motstanderen min i fillebiter og stole på ferdighetene mine. Vi var begge slitne utover i kampen, men jeg klarte å hente krefter og da han stupte inn mot meg i tredje runde fikk jeg koblet en giljotin som avgjorde kampen.

Den stilen jeg har er egentlig ikke bra med tanke på en lang karriere, men det har en tendens til at kampene mine blir slik som denne!

Tilbrakte vinterferien på Frontline Academy

- I min neste kamp møter jeg Rostem Akman som er europamester i amatør-MMA fra 2016. Kampen skal gå i en catchweight på 79 kg, noe som er en vektklasse under min normale. Vektkuttet vil derfor bli større enn jeg er vant til, men dette er uansett en så stor mulighet for meg -  og med tanke på at jeg allerede har forberedt meg lenge så takket vi naturligvis ja til kampen.

Jeg tror at Rostem Akman vil bli overrasket over hvor stor betydning fem minutter lange runder (tre minutter i amatør) har å si i forhold til det han er vant til, og dette var også noe nytt for meg og en utfordring i min forrige kamp. Selv om han har flere kamper enn meg i amatør, så har jeg gått proffkamp og er forberedt på dette.

Jeg startet forberedelsene ganske så tidlig i januar her på MMA Trondheim og skal holde det gående helt frem til kampen. Jeg jobber med alle aspekter ved gamet mitt, jeg er en kriger og den erfaringen jeg nå har tillagt meg har gjort meg til en bedre fighter. Jeg har blitt bedre teknisk stående, fortsatt utviklingen av mine ferdigheter på bakken og forsøker å eliminere svakheter.

 Rostem Akman liker å holde kampene stående en stund før han tar motstanderne sine til bakken og avslutter der. Sånn sett er vi ganske like i stilen, og det som kan bli avgjørende i kampen vår er hvem som har størst figherhjerte - og det er det ingen tvil om hvem av oss som har!

Vinterferien min tilbrakte jeg på Frontline Academy i Oslo hvor jeg fikk muligheten til å trene i en uke med gjengen der for å kjenne på nivået, og prøve meg mot utøvere som er av UFC og Cage Warriors-kaliber.

En ære

- Høsten i fjor var et veldig bra semester for oss på MMA Trondheim, og dette har fortsatt inn i 2017 med mange aktive fightere som går kamper. Det at jeg nå skal få gå kamp ved Superior Challenge er stort for meg, og det er en ære å få gå på samme stevne som Thomas Moon Lee.

Takk til mine sponsorer Fighter Sport AS, Anthrax Machines og Fight Back Design!