Kai Robin Havnaa: "Jeg må være skjerpet hele kampen"

Kai Robin Havnaa er klar for å bokse på hjemmebane foran et fullsatt Oslo Spektrum Arena.

The Nordic Rumble braker endelig løs 24. februar, og bokserne inntar Oslo Spektrum Arena for det andre proff-stevnet på norsk jord. Stevnets hovedkamp er mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson, men før The First Lady entrer ringen skal ubeseirede Kai Robin Havnaa vise sine ferdigheter mot tyske Lars Buchholz, og er klar på at det norske publikum kan forvente et rått show og en rå kveld!

Utsatt stevne

- Jeg satt i bilen på vei hjem fra siste harde trening før kamp og tenkte at nå er den harde jobben gjort - nå er det kun kampen igjen. Jeg hadde mye vondt i både hodet og nakken etter mye tøff sparring, og all den jævla løpingen og styrketreningen. Kun kampen gjenstår, så ringer telefonen - og jeg får beskjed om at kampen er utsatt. 

Da ble jeg helt tom. Man har opparbeidet seg mye spenning og kroppen er klar over at akkurat den datoen skal den være klar for krig. Men jeg snakket med trenerne mine og fikk tankene over på å nullstille meg, og begynne å planlegge ny form. Det var noe dritt, men ingenting å skylde på. Det er "all good" nå.

Forberedelser til kamp

- Jeg drar ned til København og starter treningsleiren min cirka 6-8 uker før kamp sammen med min trener Joe Gamache som bor her. Jeg kommer alltid i god form og starter sparring cirka fire uker før kamp. Jeg kan ikke begynne tidligere fordi det er tøff og hard sparring cirka tre ganger i uken. 

Resten består av vanlige boksetreninger med sekk og puter, og en økt nummer to bestående av løping, styrke og så videre.

Må være skjerpet hele kampen

- Min neste motstander skal være en god bokser, iallfall på papiret. Han har gått 37 kamper, og 20 av hans 27 seire har kommet via KO/TKO. Jeg har sett noen av kampene hans og han ser veldig defensiv ut. Han har ikke noe høyt tempo, men drar til med noen harde venstre og høyre hooks, som jeg går ut ifra er harde ettersom han har stoppet 20 motstandere før full tid.

Men min trener har sagt at han kan være bedre og vanskeligere enn han først ser ut som, så jeg må være skjerpet hele kampen. Denne kampen går over åtte runder, så jeg kan ikke gå ut med det tempoet jeg er vant til. Det kan bli farlig etter hvert og dette blir en bra utfordring. 

Bokse på hjemmebane

- Det å bokse hjemme i Norge på en så stor arena blir spesielt. Det setter jo ekstra press også, men jeg har vært gjennom så mye press tidligere at dette er jeg godt rustet mot. Jeg vil naturligvis vise mine ferdigheter, men hvis jeg vil det for mye så kan det raskt bli stygt. Jeg har alltid villet for mye, så jeg må bare tenke at jeg skal ut og bokse. Jeg tar med meg litt av det min trener sier: "Win tonight, look good next time".

Den har fungert veldig bra frem til nå i hvert fall!

Det er vanskelig å si hva publikum kan forvente av selve kampen fordi den kan utvikle seg i alle retninger. Men de kan iallfall forvente et rått show og en rå kveld!

Følger med på MMA

- Jeg er fan av all kampsport og følger med på MMA. Jeg grappler litt med onkelen min når jeg er hjemme, og han hadde jo shootfighting klubb i Arendal i 1998. Jeg synes det er jævlig kult at Norge har topp MMA-utøvere og jeg følger blant annet med på gutta på Frontline Academy. Det virker som et bra miljø der, og jeg heier på alle kampsportutøvere fra Norge. 

Folk som trener hardt og gjør det bra, inspirerer.

The nordic Rumble går av stabelen i Oslo Spektrum Arena 24. februar.