Thomas Robertsen: "Dette blir en actionfylt kamp!"

Den harde treningen er unnagjort og Thomas Robertsen er klar for kamp.

Ubeseirede Thomas Robertsen skulle opprinnelig gå sin første kamp for Cage Warriors mot tidligere UFC-fighter Che Mills, men en skade hos sistnevnte har ført til at den norske fighteren nå møter Craig White. Cage Warriors 80 braker løs 18. februar og Thomas Robertsen har lenge ventet på denne muligheten.

Har vært forberedt lenge

- Jeg har egentlig forberedt meg til denne kampen siden oktober i fjor da jeg signerte med Cage Warriors. Jeg har hele tiden forsøkt å holde meg klar i tilfelle det skulle dukke opp en kamp til meg på kort varsel. Jeg har trent hardt og holdt vekten på et akseptabelt nivå, og en treningsleir for meg er helt lik den daglige treningen min. 

Jeg har ingen treningsleir, jeg holder meg i god form stort sett hele året og trener kontinuerlig hardt. Hvis det går dager uten at jeg får trent så blir jeg bare i dårlig humør og deprimert. Jeg trenger mye trening for å føle at jeg lever! Men når det er kamp så blir det naturligvis mer fokus på meg og treningen blir mer rettet mot min kamp i motsetning til daglig og vanlig trening på Chi Fight Gym.

Dette er en stor mulighet for meg

- Jeg gleder meg veldig mye og jeg har hatt lyst til å gå i Cage Warriors helt siden jeg startet som amatør. Jeg har alltid sett opp til fightere som Mohsen Bahari, Jack Hermansson, Håkon Foss og Nicolas Dalby. Jeg husker jeg så kampene deres i Cage Warriors på Youtube, og har alltid hatt lyst til å ta denne veien til UFC. 

Jeg og min trener Chris Dat Ngo har hele tiden hatt blikket festet mot Cage Warriors og nå har vi endelig klart ett av mange mål for fremtiden!

Jeg mener at dette er en stor mulighet for meg og min karriere. Med en eksplosiv seier nå ved Cage Warriors 80 har jeg en record på seks seire og null tap som ubeseiret MMA-utøver, og dette vil gjøre at flere personer får øynene opp for hvem jeg er og hva jeg står for. I tillegg så er det mange flere som følger med på Cage Warriors enn i andre mindre organisasjoner. Cage Warriors er større og mye mer internasjonalt.

Har blitt skarpere

- Jeg har ikke jobbet med noe spesifikt for denne kampen, men jeg har blitt skarpere i hele gamet mitt. Jeg har sparret og trent med flere personer og blitt klar over ting jeg har gjort feil. Nå har jeg rettet på dette og blitt enda vanskeligere å avslutte. Jeg utvikler meg mer og mer for hver trening og jeg føler selv at jeg kun har oppnådd førti prosent av mitt potensiale. 

Kampen kommer ikke til tredje runde

- Min motstander Craig White er ett år yngre enn meg og har vært proff siden 2009, noe som vil si nesten like lenge som jeg har trent MMA. Men jeg har trent kampsport i tyve år nå så dette bekymrer meg ikke. Han har en record på ti seire og syv tap, og ingen av hans kamper har gått tiden ut. 

Han er veldig god stående og har en ekkel stil på bakken. Det blir en tøff start for meg i den nye organisasjonen, men jeg kjenner meg selv og hvordan jeg er i kampens hete. Det eneste jeg kan love er at dette blir en actionfylt kamp som ikke kommer til tredje runde.

Denne kampen betyr mye for meg personlig i form av at som tiden går så er det flere og flere nordmenn som ser mine kamper, og siden det vises på Viaplay så er det enklere for folk flest å se kampen. I tillegg så er produksjonen på showet mye bedre nå enn i min forrige organisasjon, noe som mine følgere fortjener.

Ellers så betyr dette like mye for meg som en hvilken som helst annen kamp, og når jeg går inn i "Saint" modus så tenker jeg kun på meg og min motstander i arenaen.

Cage Warriors 80 går av stabelen 18. februar i London.