Marthin Hamlet Nielsen: "Jeg har utviklet meg enormt etter forrige kamp"

Marthin Hamlet Nielsen proffdebuterer mot Zvonimir Kralj ved Superior Challenge 15 i april.

 Marthin Hamlet Nielsen vant sin eneste amatørkamp i MMA suverent i november i fjor, og forbereder seg nå til proffdebut mot Zvonimir Kralj fra Sverige. Til MMA Norway forteller han om overgangen fra amatør til proff, egen utvikling, forberedelser til Superior Challenge 15 og hva hans supportere kan forvente seg når det hele braker løs i Stockholm 1. april.

Åtte uker til kamp

- Mange går amatørkamper for å få konkurranse-erfaring, og jeg merket i min forrige kamp at jeg har stor fordel og erfaring fra min karriere som bryter. Utfordringen er kanskje at motstanderne blir tøffere, men det må man regne med når man skal til eliten.

Jeg har utviklet meg enormt etter forrige kamp. Jeg startet treningen allerede mandagen etter kampen og progresjonen har vært veldig bra. Det er fortsatt åtte uker til kamp, så jeg vil være et hakk vassere i april. Jeg har fokusert veldig på det stående, men også hvordan jeg kan bruke brytingen på en effektiv måte. 

Treningsleir i Thailand

- Jeg er nå på treningsleir i Thailand hvor jeg bor og trener på et gym som heter Superpro Samui. Her får jeg kjempebra fokus fra dyktige trenere, og jeg skal være her i ytterligere tre uker før jeg bruker de siste seks ukene med mine trenere hjemme. Det blir også muligens en tur til Gøteborg hvor jeg kommer til å jobbe med Babak og Arasto Nejad som hjelper meg med "cage wrestling" og fristil biten.

Proffdebuterer mot svensk mester i BJJ

- Det ligger i min treningsfilosofi og metode å analysere motstandere, og jeg vet at Zvonimir Kralj er svensk mester i BJJ, men at han også har litt bakgrunn fra boksing.

Mine supportere kan forvente god stemning og et skikkelig show når jeg skal debutere som proff, og jeg håper at mange kommer dit. Jeg har selv vært tilskuer på et Superior Challenge stevne, og jeg må si at det er et skikkelig bra og profesjonelt opplegg.

Superior Challenge 15 går av stabelen i Eriksdalshallen i Stockholm 1. april.