Thomas Robertsen: "Jeg føler meg veldig klar nå"

Thomas Robertsen gjør sitt første tittelforsvar ved BCMMA 15 førstkommende lørdag.

Thomas Robertsen (4-0) ble med sin forrige seier tittelholder i BCMMA's weltervektdivisjon, og skal nå forsvare beltet sitt mot Aymard Guih (9-6-1) ved BCMMA 15 som går av stabelen 7. mai. 

 

Tittelholder i BCMMA og økt interesse

- I min forrige kamp gikk jeg mot en fra Østerrike som heter Michael Rirch. Han var veldig god på bakken, og jeg var klar over at han kom til å ta meg ned. Hans forsøk på nedtakning fikk jeg reversert og kom på topp. Han gikk raskt for beina mine og da ble jeg litt nervøs, men jeg kom meg ut og fikk inn en submission på han. 

Det føltes godt at jeg klarte å fullføre kampen i første runde, og det å vinne tittelen har lenge vært mitt mål. Jeg ble utrolig stolt da jeg vant tittelen. I ettertid har det blitt noen flere intervjuer og podcaster, noe som jeg synes er veldig gøy. Det har også kommet tilbud fra andre organisasjoner, men ikke noe håndfast.

 Det har blitt noe økt oppmerksomhet, og det er fint å se at personer begynner å få øynene opp for MMA og klubben min Sarpsborg Chi.

 

The Ultimate Fighter

- Ja dette er absolutt noe jeg har lyst til å gjøre. For en liten stund siden sendte en venn av meg en melding hvor det stod at det var TUF - tryout for weltervekt. Jeg begynte med en gang å planlegge, ordne meg fri fra jobb og avtale med kjæreste osv. Men, da jeg skulle se på flybilletter så jeg at dette uttaket til TUF var fra en gammel  artikkel i 2015, så da ble jeg veldig skuffet. 

Men, neste gang kommer jeg nok til å reise.

 

Forberedelser til kampen mot Aymard Guih

- Jeg har hatt gode forberedelser føler jeg og trent mye teknikk, styrke, kondisjon og sparring.  Jeg føler meg veldig klar nå og er i tillegg skadefri.  Jeg har forsøkt å bli bedre på det stående og liggende gamet mitt, og har også fokusert en del på styrke for å være sterk og klar til kampen.

Jeg vet at min motstander er southpaw og har bakgrunn i judo. Han virker veldig flink og sterk, og jeg må være veldig smart når jeg går mot han. 

Jeg ønsker å takke alle mine treningspartnere som har hjulpet meg frem til denne kampen, uten dere kunne jeg ikke vært hvor jeg er i dag .Jeg vil også takke min coach Chris Datchi, mine sponsorer CombatCorner, Bodypower og Sarpsborg Sportsclub og Sarpsborg Chi. 

Det er en person som betyr ekstra mye for meg opp i alt dette, og det er min kjæreste. Takk for at du støtter meg, forstår livsstilen og tolererer at jeg er mye borte på trening og arbeid.