Andreas Arentz Nygaard: "Neste gang leier vi Trondheim Spektrum"

30. april er det klart for NMMAF Merkekamper 12: Berserkergang Trondheim 3: Samfundets kamp.

Studentersamfundet i Trondheim blir vertskap, og stevneansvarlig Andreas Arentz Nygaard forteller om et kampkort bestående av utøvere fra hele landet.

 

Hva kan publikum glede seg til?

- De som kommer til Samfundet blir en del av en historisk begivenhet, som også blir det første store MMA-stevnet i Trondheim. Vi kommer til å slå den foreløpige rekorden fra Tromsø, som hadde 350 betalende tilskuere. Med våre 420 sitteplasser blir vi den største MMA-eventen i Norge til nå, og det går flere billetter hver dag. Vi kommer til å bli utsolgt!

Publikum vil få se 15 kamper med talent fra hele landet. Det vil komme fightere fra klubber i Oslo, Tromsø, Skien, Gjøvik og Trondheim. Ettersom vi og NMMAF ønsker at MMA skal være for alle så har vi med både mindre erfarne utøvere, samt erfarne utøvere med bakgrunn fra både amatør og proff.

Det er også hyggelig å kunne annonsere at skuespiller, standup-komiker og MMA-supporter Stig Frode Henriksen skal være stevnets konferansier.

 

Hva betyr dette stevnet for MMA i Trondheim og Norge?

- Vi som jobber med dette ser at det virkelig har motivert utøverne våre. 2. april hadde vi ved MMA Trondheim et vellykket kvalifiseringsstevne til Samfundet, og talentene på klubben har virkelig blomstret i denne perioden. Dette stevnet er viktig for norsk MMA fordi det vil gjøre MMA mer kjent i regionen og i landet forøvrig. 

Vi tilpasser oss norske regler og benytter oss derfor av NMMAF sitt poengsystem for merkekamper i Norge. Dette innebærer lett kontakt til hodet, og alle kampene vil avgjøres på poeng fra dommerne. Slik det ser ut nå vil alle kampene være B-kamper på 2 x 5 minutter.

Dette er også en arena der vi presenterer MMA for mange som ikke er kjent med sporten, og derfor skal vi gjøre dette så profesjonelt som mulig. Vi håper en dag å kunne avholde et fullkontakt stevne i MMA, og da booker jeg gjerne Trondheim Spektrum!

 

Hvordan har prosessen vært for å få til dette stevnet?

- Jeg har samarbeidet en del med Norges MMA Forbund for å få til dette, og vi startet prosessen for 18 måneder siden da Samfundet ble leid. NMMAF-president Henning Svendsen har vært med fra første stund i planleggingen, og vært en god diskusjonspartner. 

Nå inn mot stevnet har han jobbet dag og natt for at flest mulig av de som har meldt seg på skal få en jevn kamp. Det er ikke mange som vet hvor mye denne mannen gjør for MMA i Norge, og jeg ser frem til å samarbeide mer med Henning og NMMAF. 

MMA Trondheim-eier Thomas Formo har også bidratt i planleggingen, og vil bli sentral i avviklingen av stevnet. Uten Thomas hadde det ikke vært noe MMA-miljø i Trondheim!

Hele MMA Trondheim og spesielt TeamTopGun har virkelig engasjert seg, og det kom godt til syne da vi hadde kvalifiseringskampene 2. april. 

Vi er et godt team som skal få til dette stevnet og jeg vil ønske alle fightere og tilskuere velkommen til Norges største MMA-show!