Kay Erikssen: - Jeg føler meg fortsatt sprek nok til å holde følge med unggutta!

Det er duket for tidenes norske MMA-helg når Emil Meek gjør sin UFC-debut på UFC 206, men vi har noen norske godbiter som forrett i England når Kay Erikssen, Kim Thinghaugen, Fredrick Høifødt og Joseph Karim går kamper ved Contenders 17, og vi har tatt en prat med Kay.

- Jeg møter Ukrainske Ivam Golod. Han trener hos Antonios Gym i England. Jeget egentlig fryktelig lite om han annet enn at han har en pro kamp tideligere på statistikken. De har tydeligvis ikke  så gode rutiner på innsending av statistikk på amatørkamper hvor han er ifra, noe som gjør at jeg har lite å videomateriale å bygge en gameplan fra, så gameplanen er kort sagt og bare være så skarp jeg kan overalt - ta kontroll over kampen med engang og finne en måte å vinne på! 

Mange kjenner deg jo kanskje igjen i media som frontmann og grunnlegger av "Mannegruppa Ottar" på facebook - en gruppe som har vært i hardt vær den siste tiden, har det påvirket deg under forberedelser til kampen?

- Selvfølgelig har MGO og innsamlingsaksjonenen vi har gående osv. tatt litt fokus. Når vi er inne på temaet vil jeg oppfordre folk til å donere en lite  slant til MGO foreningen - som denne julen samler inn penger for å gi til Fattighuset den 23 desember. Donasjoner kan gies via vipps - 81292. Men jeg har ikke la noen ting kommet i veien for min trening eller mitt kosthold. Jeg har trent veldig godt før denne, så jeg kommer inn i veldig god form og er klar for å få vist hva jeg er god for! 

Du er ingen ungdom lenger, hvor lenge ser du for deg at du kommer til å fortsette i buret?

- Jeg hadde egentlig gitt meg etter sist match. Men denne sporten gir og har gitt meg så mye, og jeg føler meg fortsatt sprek nok til å holde følge med unggutta! Men som trettiseksåring så er det jo ingen hemmelighet at jeg er på slutten av min karriere.

Hvem andre følger deg til England?

- På kortet går mine lagkamerater Kim Thinghaugen (pro minus 70 kilo) og Fredrick Høifødt (minus 73 kilo catchweight amatør). Joseph Karim (inn for Håkon Foss) fra FrontLine Academy er også med, og han går pro i minus 84 kilo! Jeg går i catchweight minus 80 kilo pro denne gangen, og det blir uten tvil fire seiere på lørdag! 

Alle kampene ser du live HER på MMA Norway!