Marthin Hamlet Nielsen: " Jeg gleder meg til å komme i gang med karrieren"

Marthin Hamlet Nielsen går fra bryting til MMA, og forbereder seg nå til sin debut i England.

Marthin Hamlet Nielsen (24) går sin første amatørkamp i MMA 19. november mot engelskmannen Michael Garbach ved Battle Arena MMA. Til MMA Norway forteller Hamlet Nielsen om blant annet overgangen fra bryting, forberedelser ved Frontline Academy og mål for sin kommende MMA-karriere.

Fra bryting til MMA

- Den 22. april gikk jeg min siste bryteturnering som var kvalifisering til OL. Omtrent fjorten dager etter dette startet jeg med spesifikk MMA-trening og har nå holdt på i cirka seks måneder. Det som gjorde at jeg valgte å gå over fra bryting er at jeg ikke liker livsstilen som bryter. Bryting er en sport hvor du må være villig til å ofre mye og få lite tilbake. 

Jeg har reist cirka 180 dager i året på samlinger og turneringer, og da har det som regel vært langt ute i en skog i Øst-Europa. Jeg har alltid vært fascinert av MMA-sirkuset hvor opplegget er helt rått, og det er meget populært. Jeg synes det er kult at du kan kombinere forskjellige kampsporter, og i MMA så er også mulighetene store. Lykkes du der så kan du få mye tilbake, og nå kan jeg styre mye av opplegget mitt selv. Nå kan jeg reise på samlinger når jeg ønsker, og ikke minst ta med meg konen.

Frontline Academy og Blackzillians

- Frontline kommer til å være basen min i Norge. De har virkelig tatt meg godt imot, det er mange dyktige trenere/fightere som kommer med gode innspill og alle i laget tar lærdom av hverandre. Blackzillians og managementet der vil hjelpe meg med det praktiske og skaffe meg de matchene jeg trenger for å bygge opp en god bakgrunn. Men, samarbeidet her vil komme mer på banen i 2017.

Jeg lærte mye når jeg var hos Blackzillians og de har troen på meg. Det er noe som booster meg fordi jeg vet at dette er en klubb med veldig mange Bellator og UFC-fightere. Jeg kommer til å reise dit oftere neste år, men jeg elsker virkelig å trene i Norge. 

Forberedelser til MMA-debut i november

- Bryting er desidert den beste basen man kan ha for MMA og jeg tror dette vil være en stor fordel og trygghet når jeg går kamp. Brytingen kommer nok til å ta en stor plass i stilen min som fighter, men jeg elsker slag og spark og målet mitt er å bli rå stående så jeg kan avslutte kampene mine der. Watch out! Jeg fokuserer mest på den stående delen og det blir mye boksing, en del spark, fotarbeid og bevegelser. 

Jeg har startet å gå en del sparring nå og det er noe som kommer til å øke gradvis. Spesifikk trening rettet mot kondisjon er også noe som blir lagt fokus på, og jeg skal være i knall god form. Jeg gleder meg til å komme i gang med karrieren. 

I en beskrivelse av meg selv som MMA-utøver vil jeg nok si at jeg har god brytebase, bra slagkraft og at jeg tåler mye.

Motstander Michael Garbach og veien videre

- Min motstander har to kamper og to seire. Det ser ut som at han liker å bryte, og det sier jeg ikke nei takk til. Men, vi skal møte i en catchweight på 100kg og der kan man ikke undervurdere slagstyrken til noen. Jeg ønsker kun å gå 1-2 kamper som amatør før jeg går over til proff. Det er det som betyr noe, og hovedmålet mitt er å bli en dyktig og stabil MMA-utøver, tjene penger og leve drømmen.

UFC er jo selvfølgelig noe man ønsker å bli en del av.